Mezinárodní festival hudebních filmů prozrazuje první jména

14.08.2008 09:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

MOFFOM
© facebook interpreta
Jubilejní 5. ročník festivalu MOFFOM, zaměřený na New York City, proběhne od 16. do 20. října v kinech Lucerna, Světozor a Evald. Představí přes 50 snímků o legendárních či současných skupinách a hudebnících, hudebních stylech či hudbě samotné: Pete Seeger, Bob Dylan, James Brown, Brian Wilson, The Who, Bela Fleck, KISS, Joy Division, Gogol Bordello, Sigur Rós, Alexandre Hacke…

"Každý rok se zaměřujeme na jednu zemi či region z celého světa. Letos je to právě New York, který je všeobecně vnímán jako multikulturní a dynamické město. Samozřejmě nemůžeme opomenout fakt, že je také kolébkou několika hudebních žánrů jako je hip hop, jazz či punk," prohlásil organizátor festivalu John Caulkins. Festival zve každoročně významné hosty. Svou účast potvrdil režisér a významný producent David Leaf (USA), který představí filmy největších ikon americké populární hudby.

Diváci se mohou těšit i na několik premiér dokumentárních snímků hvězdných kapel jako KISS, Gogol Bordello či Bela Fleck. Festival otevře novou sekci Planet MOFFOM, kam jsou zařazeny nonverbální filmy. Součástí jsou tradičně i audio-vizuální živá vystoupení v sekci Kino-Koncerty. Více informací přináší oficiální stránky akce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY