Sigur Rós přijedou i s dechovou a smyčcovou sekcí

31.07.2008 08:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sigur Rós
© facebook interpreta
Islandská kapela Sigur Rós nepřijede 19. srpna do Arény HC Sparta Praha sama. Její obvyklou čtyřčlennou sestavu (kytara, basa, klávesy a bicí) doplní při koncertu, který zahájí další ročník průběžných setkání se severskou kulturou Midnight Sun Sessions, smyčcový kvartet Amiina a pětičlenná dechová sekce, součást Samúel Jón Samúelsson Big Bandu. Hudebníky obou formací mohou diváci znát již z filmu "Heima", který vznikl při sérii koncertů Sigur Rós na tomto ostrově.

Kvartet Amiina tvoří mladé Islanďanky Sólrún, María, Edda a Hildur, které se daly dohromady v roce 2004. V současné době vyšlo jejich debutové, velmi poetické, album "Kurr" pojmenované po zvuku, který vydávají ptáci na Islandu. Na několik skladeb se k Sigur Rós připojí i pět hráčů na dechové nástroje oblečených v bílých uniformách. Jedním z nich je i Samúel Jón Samúelsson, frontman stejnojmenného islandského big bandu, který kromě Sigur Rós spolupracoval jako aranžér a studiový hudebník s mnoha dalšími místními kapelami. Výsledný působivý zvuk všech muzikantů doplní i zajímavá scéna, které bude vévodit několik až dvoumetrových světelných koulí zavěšených nad pódiem.

Kapacita Arény HC Sparta Praha bude při tomto koncertu zmenšena přibližně na polovinu pro intenzivnější zážitek a těsnější kontakt fanoušků s kapelou. Vstupenky v cenách 690 Kč (stání), 790 Kč (stání u pódia, sezení) a 990 Kč (VIP) jsou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert uvádí jej Charm Music a festival Colours Of Ostrava za mediální podpory Radia 1.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY