Českým obchodům opět nejvíce chutnají Ebenové

30.07.2008 21:59 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Kralování "Fénixe" Lucky Vondráčkové v tuzemských obchodech nemělo dlouhé trvání - přesně jeden týden. V letošním již jednatřicátém žebříčku prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI se nám na prodejní vrchol vrací "Chlebíčky" bratrů Ebenů, v rádiích se nadále točí nejčastěji Morandi.
Po posledním trapasu tuzemského éteru, kdy se do první stovky dostala jediná novinka, sedmkrát zahřmělo na lepší časy a v nejvyšší desítce nám tři zpěvačky a jednu dívčí skupinu vystřídaly tři jiné zpěvačky a jedna jiná dívčí skupina - potřebujete snad více, abyste se na dnešní report řádně těšili?

Morandi - N3xt
© facebook interpreta
RÁDIA - O tom, že nejvýše lítají andělé, nemá cenu pochybovat. Stejně jako o tom, že u nás v rádiích poletují nejvýše rumunští andělé od Morandi - už počtvrté v řadě. Pokud někdo neslyšel volat Enriqua Iglesiase "Can You Hear Me" z minulé pětky, tak z aktuální dvojky už uslyší určitě, což znamená, že září na konci července přináší švédská kráska September tentokrát až na bronzu. Čtyřka zůstala v držení Laurenta Wolfa, na pětku se posunula Leona Lewis a následuje blok šplhavců - Madonna a Cherish se do desítky vracejí, pro Alanis Morissette a Katy Perry je to s aktuálními singly první zářez v nejvyšší společnosti. Opačným směrem míří jen a pouze dámy - Colbie Caillat, Sugababes, Estelle a Kylie Minogue.

Po posledním novinkovém skoro-půstu se situace výrazně obrací k lepšímu, takže celkem napočítáme sedm nových zásahů do černého. Nejvýše se podařilo zachytit hiphopové partě Gym Class Heroes s peckou "Cookie Jar", na šestapadesátku, o šest příček níže debutuje Arash a Rebecca se "Suddenly" a do sedmé desítky se ještě vešla "La Vida Es Limonada" Marquess. Na dvaasedmdesátce přehání v "All I Ever Wanted" Basshunter, o tři schůdky níže máme tématického Chrise Reu s "All Summer Long" (nebo že by to byl spíše Kid Rock?) a poslední dvě novinky najdeme až v závěru první stovky - "Shine On" od R.I.O. a "Damaged" dívčí bandy Danity Kane.

Top 10 - rádia:
  1. Morandi - Angels
  2. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  3. September - Cry For You
  4. Laurent Wolf - No Stress
  5. Leona Lewis - Better In Time
  6. Madonna - Give It 2 Me
  7. Alanis Morissette - Underneath
  8. Katy Perry - I Kissed A Girl
  9. Cherish - Killa
  10. Duffy - Mercy

Bratři Ebenové - Chlebíčky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Již v úvodu jsme si prozradili z obchodů to nejpodstatnější - "Chlebíčky" momentálně letí více než "Fénix", takže Ebeni přeskočili Lucku Vondráčkovou a berou zlatou neolympijskou. A dál? Na trojce se udržela kompilace "Kanikuly", čtyřku za sedmu vyvekslovala Duffy s Coldplay a pětka a šestka zůstaly v držení Madonny a Jarka Nohavici. Dan Bárta s Illustratospherou nadále kempují na osmě, novinkou v první desítce je "Pop galerie" Karla Hály a novinkou v komplet celé prodejní hitparádě na desítce "Taneční liga" číslo sto šest.

A jelikož je zmiňovaná "Taneční liga" také novinkou jedinou, opouštíme pro tento týden tuzemské obchody i samotné IFPI hitparády a budeme se společně zase těšit příští středu na počtenou... Jo, a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  2. Lucie Vondráčková - Fénix
  3. Různí - Kanikuly
  4. Duffy - Rockferry
  5. Madonna - Hard Candy
  6. Jaromír Nohavica - Ikarus
  7. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  8. Dan Bárta - Animage
  9. Karel Hála - Pop galerie
  10. Různí - Taneční liga 106

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 31. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY