MP3 Jukebox 29/2008 - remixový speciál

23.07.2008 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Lil Wayne ft. Kayne West - Lollipop (Nasty Ways Remix) (9/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro, hip hop

Lil Wayne - Lollipop (Nasty Ways Remix)
Na internetu se válí tisíce remixů aktuálních hitovek. Je strašně jednoduché je vyrobit, absolutní většina z nich ale nestojí za poslech a týden po jejich vyvěšení po nich neštěkne pes. V tom obrovském množství je ale pořád hrstka diamantů ukrytých na dně, které čekají na objevení. Kalifornský remixérský tým The Glitch Mob, jeho hlavním odbytištěm je ale ještě pořád spíše internet než iTunes. Dva členové týmu Eprom a Boreta teď utvořili Nasty Ways a ukuchtili třaskavý electro remix Lil Wayneho hitovky "Lollipop". Využili přitom oficiálního remixu s Kanye Westem, jehož part přijde na řadu jako první. Poslouchali jste někdy Weezyho hitovku a přemýšleli o tom, jak by asi zněla, kdyby jí někdo amputoval všechny popové údy? Takhle!
Kid Cudi - Day N Nite (Crookers Remix) (8/10)
Odkaz na MP3 ke stažení
žánr: bassline, electro

Kid Cudi - Man On The Moon
Původní verze "Day N Nite" mladého indie rappera jménem Kid Cudi je neobvyklý hiphopový track evokující paranoidní marihuanový rauš. Italští remixéri Crookers se do skladby pustili po svém a pojali ji jako honičku rychlých aut s monstrózní basovou linkou a beatem ve stylu bassline garage. Vážně těžko soudit, která verze je lepší. Zvláště když remix Crookers se prý stal hymnou v bassline klubech ve španělských letoviscích, kde tráví dovolenou angličtí klubbeři. A že tenhle remix vlastně oficiálně nikde nevyšel (kromě souboru ve formátu wav v digitálních obchodech)? Who cares?!
Chromeo - Bonafied Lovin' (Yuksek Remix) (8/10)
MP3 ke stažení

Chromeo - Me & My Man (Whitey vs. Chromeo Fly Whitey Mix) (7/10)
MP3 ke stažení

Chromeo - Me And My Man (The Juan MacLean Remix) (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: electro

Chromeo - Fancy Footwork
Kanadsko-americké duo Chromeo připomíná spíše kabaretní uskupení, když jejich hudba má vždy "feel good" faktor na jedenáctce. Na začátku července vyšla dvouCD verze jejich loňské desky "Fancy Footwork" a nahrávací firma nelení a vypouští na internet několik remixů. Některé najdete na bonusovém disku, jiné se tam nevešly a internet je jejich záchrana. "Bonafied Lovin'" francouzského DJe Yukseka (nedávno hrál v Praze) zesiluje funkativitu originálu a přidává edbangerovské elektrické kytary. The Juan MacLean se snaží hrát na intelektuála a svůj dlouhý remix "Me Any My Man" všelijak komplikuje a, jak se jen dá, protahuje vyvrcholení. Jak taková slast v čisté podobě vypadá, předvádí remix od Londýňana jménem Whitey. Co je lepší, se nedá říct, protože každý to má rád jinak.
The Notwist - Sleep (Odd Nosdam Remix) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: abstraktní hip hop

The Notwist - Where In This World
Setkání německých The Notwist a amerického producenta Odd Nosdama bylo nevyhnutelné. Mají totiž společné kamarády na labelu anticon. (The Notwist s jejich kapelou Themselves tvoří projekt 13 & God, Odd Nosdam tam vydává své nahrávky). "Sleep" na poslední desce The Notwist "The Devil, You + Me" zní jako zasněná balada, v podání Odd Nosdama je to rovnou óda na těžké halucinační stavy. Jeho pomalé a rozbité beaty jako kdyby se musely prodírat tuhou kouřovou clonou a posluchač na vlastní kůži pocítí, o čem to ten Markus Archer vlastně zpívá. Ještě dodám, že remix vyšel na b-straně singlu "Where In The World".
Santogold - Starstuck (Diplo Remix) (8/10)
MP3 ke stažení

Santogold - L.E.S. Artistes (Grahmzilla Remix) (7/10)
MP3 ke stažení

Santogold - Lights Out (Remix) (7/10)
MP3 ke stažení (archív .zip)
žánr: pop, hip hop, indie rock

Santogold - Lights Out
Všudybyl Diplo toho na první pohled moc nedělá. Založí label, připlete se tady a tam, občas udělá nějaký beat, ale všechno na co sáhne, se mění ve zlato. Tedy ne doslova. To by se láska internetových pisálků musela zhmotňovat na dolarových kontech. Už vzhůru pomohl M.I.A., teď je jeho hlavní dámská klientka naše stará známá Santogold. Na jejím výtečném bezejmenném debutu pomohl s několika skladbami, teď s ní natočil mixtape "Top Ranking Santogold", která právě vychází na Mad Decent. Jeho remix "Starstuck" je podle všeho skladba, která se na mixtape nevešla. Nuž, to potom "Top Ranking" musí mít vážně laťku kvality hodně vysoko. Aby nebylo Santogold dost, přidáváme ještě neoficiální remix jejího hitu "L.E.S. Artistes" v podání kanadského šílence jménem Grahmzilla a novou verzi "Lights Out", která v Americe zní v televizi v reklamě na jednu nejmenovanou značku piva. Neznámému remixérovi se ještě povedlo podtrhnout bezstarostnou letní náladu, která v ní vždy dřímala.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY