dEUS představí Praze své nové album

18.07.2008 08:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

dEUS
© facebook interpreta
dEUS vstali jako fénix z popela a nyní jsou zpět na scéně v plné formě. Vloni si postavili celé nové studio a nyní nám z něj dávají ochutnat první plod své práce, nové album "Vantage Point", které sklízí uznání jak mezi fanoušky tak mezi hudebními kritiky. Na podporu toho alba kapela dEUS přirozeně přichystala další turné, v jehož rámci se vrátí i do Prahy. Čeští fanoušci si kapelu vychutnají 6. října v pražském klubu Abaton, kde se také představili při svém posledním koncertě v Česku před dvěma lety.

Indie-rocková kapela dEUS, dnes jedna z nejslavnějších belgických skupin, byla založena v Antverpách již roku 1989, ale do stálé podoby se propracovala až o tři roky později. Tehdy se dEUS vydali na turné do Španělska a definovali svůj styl, jehož inspirace najdeme velmi široce rozprostřené po hudební mapě. Captain Beefheart, Frank Zappa, Big Star, Sonic Youth, Sun Ra, Leonard Cohen, Velvet Underground a mnoho dalších vlivných umělců se odráží v hudbě belgické pětice, v níž nalezneme prvky popu, folku, free jazzu, prog-rocku, punku i heavy metalu.

Předprodej vstupenek probíhá v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream za 390 Kč + poplatky, na místě zaplatíte 490 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY