Jethro Tull přijedou v listopadu do Prahy

30.06.2008 13:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jethro Tull
© jethrotull.com
Britští Jethro Tull vystoupí v rámci světového turné ke čtyřicátému výročí založení skupiny 6. listopadu 2008 v Kongresovém centru Praha.

Jethro Tull si ve svých začátcích zvolili z recese název podle anglického zemědělského reformátora, vynálezce a hudebníka 17. a 18. století Jethro Tulla (1674 - 1741), kterého detailní zkoumání mechaniky varhan inspirovalo k sestavení secího stroje z varhanního pedálu. Přestože skupina ve své hudbě mísí především prvky rocku a folku, může se pochlubit i cenou Grammy v kategorii Best Hard Rock / Metal Performance za album "Crest Of A Knave" z roku 1987. Jethro Tull za celou kariéru prodali přes šedesát miliónů kopií svých alb a mají na svém kontě více než šedesát zlatých a platinových desek. Celkově odehráli přes tři tisíce koncertů ve čtyřiceti zemích světa. Skupina je také zapsána v Guinnessově knize rekordů za první mezikontinentální satelitní televizní přenos rockového koncertu mezi Amerikou a Evropou, který uskutečnila v říjnu 1978.

Předprodej vstupenek v síti Ticketstream a na www.jethrotull.cz bude zahájen v úterý 1. července 2008. Vstupenky do přízemí i na balkón Kongresového sálu mají jednotnou cenu 998 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY