Ostrava jako Jidášova svatyně

18.06.2008 20:26 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rob Halford zavítal v čele Judas Priest do ostravské arény, kde společně předvedli pravou metalovou show. Muzikanti se pustili nejen do své novinky "Nostradamus", ale ukázali také starší, často nesmrtelné skladby. Jak moc se jim podařilo strhnout posluchače, se dočtete v naší reportáži.
Judas Priest
© daz.com
Ostravský koncert britské heavymetalové legendy Judas Priest sice začal úderem osmé hodiny, notnou chvíli před tím se ale kolem arény scházely hloučky příznivců. Netrvalo dlouho a nedočkavé davy se prokousaly skrz neodbytnou ostrahu a začaly zaplňovat prostor v hale, případně místo u okýnek s občerstvením. Jednu chvíli prostor před pódiem připomínal pestrou módní přehlídku, kde se na jedné straně nechávaly fotit máničky v pózách á la Bruce Dickinson a na druhé se scházely dívčiny v dlouhých róbách, s černými očními linkami a naprosto odevzdanými pohledy.

Ještě než se na scénu dostal Rob Halford se svou družinou, role předskokanů se zhostila česká formace Citron. Hitům jako "Už couvám" nebo "Dej s tím pokoj" málokterý metalista odolal, a tak se brzo v zvedl hrozivý les rukou. I když měli muzikanti pro sebe jen půl hodiny, podařilo se jim publikum patřičně rozehřát.

Judas Priest
© draewe.de
Po chvíli chystání a příprav pódia se do setmělého ticha začaly snášet tóny z intra "Dawn Of Creation", které plynule přešlo do "Prophecy". Halford ve třpytivém plášti stanul na vyvýšeném stupínku, odkud s berlou v ruce pěl první sloky a diváky hned na začátku koncertního setu přiváděl do varu. Muzikanti sklidili obrovský ohlas a následující plejáda osvědčených skladeb, které předcházel kousek "Metal Gods", se u diváků setkala s vlnou nadšení. Následovaly skladby jako "Eat Me Alive" a "Between The Hammer And The Anvil". Frontman byl ve skvělé hlasové formě a svůj vypilovaný projev doplňoval skvělým teatrálním výstupem.

Potěšeni skvělým přijetím posluchačů "zabředli" muzikanti do vod desky "British Steel", ze které naživo odehráli kultovní "Breaking The Law". Zasloužili se tak o nečekaně spontánní reakce publika; Halfordovi by stačilo jen pohnout prstem a fanoušci by mu leželi u nohou. On se ale ponořil opět do poslední desky "Nostradamus" a do písně "Death". Zde také nechal vyniknout famózním kytarovým orgiím. Následující minuty patřily vzpomínce na albu "Angel Of Retribution", ze kterého zazněla balada "Angel". Po ohnivém podání písně "Sinner" přišlo na řadu krátké sólo na bicí, kterým bubeník uvedl "Painkiller" a Halford opět nechal mluvit své hlasivky.

Judas Priest
© musicheadquarter.de
Muzikanti se s publikem na chvilku rozloučili, ale pár minut na to přijel zpěvák na pódium ve svém naleštěném harleyi, na němž pak odzpíval další ze slavných metalových modliteb "Hell Bent For Leather". Korunou celé show byla česká vlajka, kterou si Halford na konci přehodil přes ramena. S pochvalami určenými publiku a několika polibky, jež stihl do větru rozdat, se s fanoušky rozloučil. Skončil tak večer plný jedinečných zážitků a všichni si mohli s uspokojením z dobré investice říct: "Mělo to koule!"

Judas Priest, Citron, ČEZ Aréna, Ostrava, 17.6.2008


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY