Tuzemské hitparády nadále v české režii: Bárta a Kryštof

11.06.2008 22:47 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Dvacátý čtvrtý týden v tuzemské prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI nabízí slušnou paralelu k výkonům české fotbalové reprezentace: spousta novinek je ukazuje v přívětivějším světle, ale výsledek chybí. Aneb nejhranější zase Kryštof, nejprodávanější opět Bárta.
Kryštof - Poločas / Best Of
© facebook interpreta
RÁDIA - To nejdůležitější zůstalo při starém - aneb šestá jednička pro pana Kryštofa. A jelikož si stříbro pro změnu podržel Lenny Kravitz, tak pro první změnu musíme padnout do náruče Kylie Minogue, s čímž by nemusel být až takový problém, že... Mimochodem, pro Kylie je to slušný krok, přihlédneme-li k faktu, že minulý týden byla až na třináctce. Z medaile na brambory putuje Colbie Caillat, takže Madonna musí zase na pětku. V druhé části nejvyšší společnosti najdeme pár čerstvých jmen z druhé vlny, např. Sugababes či Morandi, i vracejícího se starého známého - Shayne Ward. Naopak do propadliště dějin pro tento týden mizí zástup čítající jména Mutya Buena, Ewa Farna, Last Goodnight a Chinaski.

Na dvaačtyřicítce z pozice nejvyšší novinky týdne volají "S.O.S." Jonas Brothers, o desítku níže debutuje mladá dáma říkající si A Fine Frenzy s peckou "Almost Lover" a o další (necelou) desítku hlouběji máme zhruba před rokem na medailích řádící Sunrise Avenue, tentokrát se singlem "Choose To Be Me". Pro poslední novinku musíme do deváté desítky, kde se k bohu obrací Kačka Knechtová ("Môj bože").

Top 10 - rádia:
  1. Kryštof - Atentát
  2. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  3. Kylie Minogue - In My Arms
  4. Colbie Caillat - Bubbly
  5. Madonna - 4 Minutes
  6. Sugababes - Denial
  7. Morandi - Angels
  8. Duffy - Mercy
  9. Shayne Ward - If That's OK With You
  10. OneRepublic - Stop And Stare

Dan Bárta - Animage
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Zajímavost prodejní hitparády zajišťují novinky, medailové pozice se nemění - Bárta s Illustratospherou jsou opět na zlatu, Madonna na stříbru a bronz drží Jarek Nohavica. Jo, a brambory patří výběru "Kanikuly". Na pětku se vytáhla první novinka týdne "Flavors Of Entanglement", kterou má na svědomí Alanis Morissette, a na sedmu druhá - druhý letošní výběr "Best Of Dance". Nové album Gipsy.cz "Reprezent" zůstalo před branou nejvyšší desítky - na jedenáctce. Do desítky se opět mrkli No Name s albem "V rovnováhe", opačným směrem míří Karel Gott, Kryštof a Lou Fanánek Hagen.

Pro další novinku musíme na jednadvacítku, zapět si "16 nej od táborových ohňů". Až vás to přestane bavit, můžete si skočit na dvaatřicítku, kde vám Děda Mládek Illegal Band ukáže svého nového "Bobra", a pokud vás ani tohle nedostane, pak bestofka od Radiohead na pětatřicítce je terno. V páté desítce ještě najdeme sto pátou "Taneční ligu" a "Cestu do záhu(d)by" Tomáše Kluse. Šmitec. Příští týden se těším opět na počtenou. Do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Dan Bárta - Animage
  2. Madonna - Hard Candy
  3. Jaromír Nohavica - Ikarus
  4. Různí - Kanikuly
  5. Alanis - Morissette - Flavors Of Entanglement
  6. Duffy - Rockferry
  7. Různí - Best Of Dance 2008/2
  8. Ewa Farna - Ticho
  9. No Name - V rovnováhe
  10. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY