shop.musicserver.cz
Nové desky pro 22. týden

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 25.05.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden budou nové desky zářit všemi hudebními barvami. Posuďte sami - novinky vydávají Dan Bárta, Donna Summer, Genesis, Usher, Paradise Lost, Clay Aiken, Cyndi Lauper, Victoria, Žlutý pes, Kate Ryan, Spiritualized, Al Green, H16, Yazoo, Sandi Thom a Kataklysm.

Pokud se v pondělí 26. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Dan Bárta - Animage (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / pop

Dan Bárta - Animage
Pravděpodobně nejočekávanější české album letošního jara, ne-li celého roku, konečně vypouští Dan Bárta pod názvem "Animage". Třetí studiovou desku připravil opět se svoji skupinou Illustratosphere, kde podstatnou část sestavy tvoří jazzové Robert Balzar Trio. A právě Robert Balzar je podepsaný nejen pod kontrabasem, ale společně s Bártou i pod hudbou, nebo třeba pod výběrem polského studia, kde před pár lety nahrál svoji "Overnight". Vydání alba předcházela jeho "živá" premiéra - dva vyprodané koncerty v pražském Paláci Akropolis, na které naváže Dan Bárta koncertním turné.


Donna Summer - Crayons (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: disco / pop

Donna Summer - Crayons
Královna disca Donna Summer je zpět! Po sedmnácti letech konečně vydává svoji novou desku "Crayons" a ve svých bezmála šedesáti letech potvrzuje, že rozhodně nepatří do starého železa a stále drží krok se současnými trendy v taneční hudbě. Nahrávka nese její autorský a producentský rukopis. Ke spolupráci si pak pozvala známá jména, jako jsou J. R. Rotem či Lester Mendez, o trošku méně známého Tobyho Gada spolupracujícího s Enriquem Iglesiasem, Hannah Montanou nebo The Veronicas a v poslední době vyhledávaného Grega Kurstina. Ten produkoval alba Kylie Minogue, Lily Allen, All Saints či Pink. Že to Donně Summer i po takové době pořád skvěle zpívá a šlape, zjistíte na jejím MySpace.com, kam nahrála hned pět ochutnávek.


Usher - Here I Stand (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Usher - Here I Stand
Potíže s odkládáním nové desky se nevyhnuly ani americké r'n'b hvězdě největšího formátu. Usher své páté studiové album odkládal půl roku, po úspěchu "Love In This Club" na čísle jedna Billboardu už ale nemůže váhat. "Here I Stand" nabízí osvědčené producenty (Jermaine Dupri, Dre & Vidal, Polow da Don, Danja, Stargate, Stewart & Nash) a samozřejmě ho poctili i hosté Jay-Z a Young Jeezy. V aktuálním hitu "Love In The This Club Part II" pak účinkují ještě Beyoncé a Lil Wayne. Třetím singlem bude pravděpodobně "Moving Mountains". Obě verze "Love In This Club" jsou ke slyšení na zpěvákově MySpace.com, nedočkaví si desku můžou poslechnout zde.


Žlutý pes - Mellow Yellow
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues-rock

Žlutý pes - Mellow Yellow
Kapela Žlutý pes v čele se zpěvákem Ondřejem Hejmou se po dvou letech hlásí opět o slovo. Novinka, která dostala název "Mellow Yellow", je kromě návratu na pódia také určena památce bývalého člena formace, kytaristy Franty Kotvy. Ten totiž zemřel minulý rok v březnu. Podle vyjádření kapely má jmenovaná novinka znamenat návrat k hudebním kořenům. Jde o sbírku dvanácti bluesových hitů z per světoznámých autorů, které jsou obohaceny právě o texty Ondřeje Hejmy. Kromě toho se na "Mellow Yellow" objevila řada hostů.


Spiritualized - Songs In A&E (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: psychedelický rock

Spiritualized - Songs In A&E
Pět let po poslední desce "Amazing Grace" se Jason Pierce a jeho Spiritualized vracejí s šestým studiovým albem "Songs In A&E". Na albu se určitě podepíše hrůzný zážitek s oboustranným zápalem plic, který frontmana kapely málem zabil a následně upoutal na dlouhou dobu na lůžko. Prvním singlem je "Soul On Fire", který si můžete pustit na oficiální stránce kapely nebo jejich MySpace.com. Tam ostatně zní v premiéře tento týden celé album.


Victoria - Velvet (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Victoria - Velvet
Jedna z nejviditelnějších zpěvaček české r'n'b scény se zapsala do širšího povědomí coververzí legendární skladby "Hotel California" a nyní vydává své druhé album "Velvet". Nové písně vznikaly v renomovaných evropských studiích za podpory stále vyhledávanější skandinávské produkce i autorského zázemí. Renomovaní producenti, kteří mají na svědomí toto na české poměry nevšední album, pracovali mimo jiné i na projektech Sugababes či Britney Spears. Victoria pak sama autorsky vyzrála; napsala si všechny texty i některé skladby. Album reprezentuje zatím pouze první singl "Boneshakin Hot", jehož video i audio podobu hledejte na zpěvaččině MySpace.com.


Al Green - Lay It Down (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul

Al Green - Lay It Down
Máme období návratů, tak proč zpět na výsluní nepřivítat také soulového titána jménem Al Green. Jedna z největších hvězd černé hudby 70. let se dlouho věnovala kazatelství, pak natáčel výhradně gospelové desky a k popu se vrátil teprve nedávno. Album "Lay It Down" vzniklo za vydané producentské pomoci bubeníka The Roots ?uestlove a producenta Jamese Poysera. Ke slyšení na něm budou také John Legend, Corrine Bailey Rae nebo Anthony Hamilton. Právě tři ukázky s těmito interprety jsou ke slyšení na speciální stránce věnované desce, kterou najdete zde.


Genesis - When In Rome... Genesis 2007 DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: art rock

Genesis - When In Rome...Genesis 2007
Byla to velká hudební událost, když se minulý rok vrátila nejslavnější sestava Genesis na koncertní pódia. Během roku Phil Collins a spol. potěšili řadu fanoušků po celém světě včetně Prahy. V Římě měli fanoušci to štěstí, že nemuseli za koncert platit a že se celý koncert natáčel na DVD s názvem "When In Rome... Genesis 2007". To obsahuje hned tři disky - dva koncertní s řádkou bonusů a jeden dokumentární. Součástí tohoto titulu je i téměř třicetistránkový booklet. Slušnou porci ukázek a informací najdete na speciálních stránkách tohoto DVD.


H16 - Čísla nepustia (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

H16 - Čísla nepustia
Petržalská hiphopová partička tvrdě pracuje a výsledkem je už druhé album "Čísla nepustia". Produkčně si ho jako obyčejně zastřešili hlavně z vlastních zdrojů (Grimaso, Abe, Kardinál) a jeden track dodal i Wich. Domácí rappeři z H16 obstarali i většinu rapových partů, výjimkou jsou pouze Hugo Toxxx, Vec a dvojice Moja Reč. Dvě ukázky z desky najdete na jejichMySpace.com, na YouTube.com upozorňuje na album toto video.


Paradise Lost - The Anatomy Of Melancholy DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Paradise Lost - The Anatomy Of Melancholy
Paradise Lost, stálice na metalové scéně z britských luhů a hájů, nachystala koncertní DVD "The Anatomy Of Melancholy" se záznamem dubnového koncertu odehraném v Londýně. Skupina slavila velké dvacetileté výročí a ten večer zaznělo dohromady přes dvacet písní. Posluchači budou moct vybírat hned z několika formátů. Kromě standardního balíčku bude na pultech také limitovaná verze na dvou DVD a dvou audio discích a pro milovníky klasických vinylů je připravena i speciální edice o dvou deskách. Zmiňovaná DVD přinesou kromě avizovaného koncertu i další bonusový materiál. Několik audio ukázek můžete slyšet na jejich MySpace.com.


Yazoo - In Your Room (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synth pop

Yazoo - In Your Room
Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale dvojice Alison Moyet a Vince Clarke jsou znovu spolu a s nimi i Yazoo. "In Your Room" ale není toužebně očekávané třetí studiové album, nýbrž jen boxset obsahující jejich dvě desky ("Upstairs At Eric's" a "You And Me Both") v remasterované podobě (i s prostorovým zvukem). V krabičce najdete také CD s remixy a b-stranami singlů, remix "Nobody's Diary" od Andyho Bella, Clarkova parťáka z Erasure. (Nové vydání "Nobody's Diary" boxset propaguje.) Čtvrtý disk obsahuje videoklipy. Boxset berme jako předzvěst věcí příštích, Moyet a Clarke totiž spolu vyráží na turné.


Cyndi Lauper - Bring Ya To The Brink (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / dance

Cyndi Lauper - Bring Ya To The Brink
Popová matadorka Cyndi Lauper nenechala čekat své fanoušky příliš dlouho. Od jejího posledního alba uběhlo bezmála dva a půl roku a už se opět hlásí s novinkou "Bring Ya To The Brink". Během této krátké doby dala dohromady dvanáct písniček, při jejichž realizaci vyhledala pomoc umělců z taneční scény, jako jsou Basement Jaxx, Dragonette, Kleerup, který spolupracoval nedávno s Robyn a Digital Dog, či Richard Morel. Z tohoto výčtu je zřejmě, že je novinka laděna do tanečních rytmů a zvuku. Nemalou část alba poskytla Cyndi Lauper k poslechu na svém MySpace.com.


Sandi Thom - The Pink & The Lily (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk-rock / pop

Sandi Thom - The Pink & The Lily
Velká Británie společně s debutem KT Tunstall "objevila" folk-rockové písničkářky a ty se nyní klubou jako houby po dešti. Další holka s kytarou Sandi Thom ale není až takovým nováčkem. Její novinka "The Pink & The Lily" je už druhou deskou nesoucí její jméno. Album si napsala sama společně s Jakem Fieldem, se kterým spolupracovala již na debutu. Její MySpace.com přináší z její druhé desky čtyři ukázky.


Clay Aiken - On My Way Here (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Clay Aiken - On My Way Here
Clay Aiken je takový americký Petr Bende. Ve finále druhé řady American Idol sice prohrál s Rubbenem Studdardem, ale záhy se stal daleko výraznější postavou americké hudební scény, než právě vítěz. "On My Way Here" je již jeho čtvrtým počinem a ačkoli je opět čistě popový, podíleli se na něm členové rockově zaměřených kapel The Rasmus a OneRepublic. Produkce se pak ujal Grammy oceněný Mark 'Kipper' Eldridge, který je známý ze spolupráce se Stingem a Chrisem Bottim. MySpace.com Claye Aikena nabízí z novinky tři ukázky.


Kataklysm - Prevail 2008 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Kataklysm - Prevail
Kanadští metaloví hrdlořezové připravili své deváté plnohodnotné studiové album. Společně s režisérem Davidem Brodskym dali dohromady deset nových písní. Přípravy nové desky probíhaly na Floridě za pomoci Jasona Suecofa. Posluchači se mohou těšit na hosty jako Pata O'Briena z Cannibal Corpse, Davea Linska z Overkill a dokonce i samotného producenta Jasona Suecofa. Muzikanti zatím natočili jediný videoklip, na který se můžete podívat na MySpace.com kapely (Kataklysm - Taking The World By Storm) a všechny nové písně máte možnost si poslechnou kliknutím zde.


Kate Ryan - Free (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: euro-pop / dance

Kate Ryan - Free
Kate Ryan, belgická zpěvačka a skladatelka, je v Čechách velmi oblíbená a nyní přichází se svým čtvrtým albem "Free". Album signalizovaly již první dva singly - taneční coververze známých hitů "Voyage Voyage" a "Ella, elle l'a". Album je samozřejmě plné tanečních či lépe řečeno europopových rytmů. Většina písniček na desce je v angličtině a pár skladeb nazpívala Kate Ryan i v rodné francouzštině. Zmíněné první dva singly, včetně svých remixů a další singl "LILY" hrají na jejím MySpace.com.


Dále vychází:

Andre Maurice - Contertos Pour Trompette (EMI)
Bentley Dierks - Greater Hits / Every Mi (EMI)
Bill Frisell - History, Mystery (Warner Music)
Blues Brothers - The Blues Brothers - The Essentials (Warner Music)
Brutality - In Mourning (M.A.B.Records)
Brutality - Screams Of Anguish (M.A.B.Records)
Brutality - When The Sky Turns Black (M.A.B.Records)
Coldplay - Live 2003/Bonus CD (EMI)
Cryptopsy - The Unspoken King (EMI)
Death - Human/Deluxe Edition (EMI)
Death - Individual Thought Patterns/Deluxe Edition (EMI)
Death - Leprosy / Deluxe Edition (EMI)
Death - Scream Bloody Gore /Deluxe Editi (EMI)
Death - Spiritual Healing /Deluxe Edition (EMI)
Diamond Rexx - Land Of The Damned (M.A.B.Records)
Duncan Sheik - Greatest Hits - Brighter: A Duncan Sheik Collection (Warner Music)
Fairytale Abuse - Perversions Of Angel Vi (Mystic Production)
Headhunter - Parasite Of Society (Mystic Production)
Hrdinové nové fronty - Na barikádách z P (EMI)
Jack McManus - Either Side Of Midnight (Universal)
Jesse McCartney - Departure (EMI)
Johnny Cash - The Best Of The Johnny Cash Tv Show (Sony BMG)
Landi - Sant'Alessio/Jaroussky/Ntsc 2DVD (EMI)
Petr Muk - Slunce/Zrcadlo (EMI)
Placido Domingo - Airs D'Operas (EMI)
Různí - 16 nej od táborových ohňů (Universal)
Různí - Cre Ii./Poborsky (EMI)
Různí - Pravda o Charliem (Truth About Charlie) (Soundtrack) (Panther)
Různí - Sex And The City (soundtrack) (Universal)
Různí - The Happiest Millionaire (EMI)
Různí - Verve Remixed 4 (Universal)
Různí - Verve Unmixed 4 (Universal)
Schiller - Desire (Universal)
Slaughter - Strappado (M.A.B.Records)
Spiritualized - Songs In A&E (Universal)
Stravinsky - Sacre Du Printemps Petrouch (EMI)
Terror - The Damned, The Shamed (EMI)
Tina - Komplet (EMI)
Willie Nelson - Ultimate Collection (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Dana Bártu & Illustratosphere čeká na jaře turné po ČR. S sebou přiváží další remasterovaná alba (02.03.2024 09:07)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Podívejte se na Usherovu show v přestávce letošního Super Bowlu (12.02.2024 18:11)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Usher: "Moje vystoupení na Super Bowlu bude poctou černé hudbě" (06.02.2024 17:28)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu