Poslechněte si "I'm Now" z nové desky Mudhoney

28.05.2008 14:31 - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Mudhoney - The Lucky Ones
© facebook interpreta
Mudhoney - kapela, která stála u zrodu seattleské scény, vydala 20. května svou osmou studiovou desku. Album s názvem "The Lucky Ones" obsahuje jedenáct skladeb a vzniklo za pouhé tři a půl dne.

Mudhoney spolupracovali s producentem Tuckerem Martinem, jenž s nimi nahrál čtyři skladby již na předchozí desce "Under A Billion Suns" z roku 2006. Frontman Mark Arm se tentokrát ujal pouze zpěvu a veškeré kytarové party přenechal Steveu Turnerovi. Kapela se více soustředila na rytmus a text, ale nechybí ani kytarové riffy, na kterých Mudhoney stavěli po celou dobu své tvorby.

U příležitosti dvacátého výročí labelu Sub Pop vyšla ve stejný den jako nové album Mudhoney také remasterovaná reedice jejich debutového EP "Superfuzz Bigmuff". Kromě původního EP kompilace obsahuje singly, dema a koncertní nahrávky z roku 1998. Kapela se v létě vydá na turné, podle dosavadních informací se však chystá v Evropě navštívit pouze Londýn a norský Trondheim. Ukázku z alba "The Lucky Ones" v podobě písně "I'm Now"najdete na MySpace.com profilu Mudhoney a tracklisty obou zmíněných alb na této stránce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY