The Ting Tings se stali králi britských singlů

18.05.2008 22:29 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Electro-popová dvojice The Ting Tings si odbývá svůj debut v britském žebříčku hned na čísle jedna. "That's Not My Name" ve finále porazilo Rihanninu novinku "Take A Bow". V albech je stejně jako v USA na čele Neil Diamond s "Home Before Dark", australští Pendulum se spokojí s dvojkou.
The Ting Tings - That's Not My Name
© facebook interpreta
Impozantní nástup do žebříčků má anglická kapela The Ting Tings, když jejich singl "That's Not My Name" startuje z čísla jedna. Na dvojici vyznávající electro-pop upozorňovala už anketa BBC Sound Of 2008 a rozhodně nebyla chyba je zařadit hned za Adele a Duffy. Jejich první oficiální singl "Great DJ" byl z žebříčku diskvalifikován, protože část nákladu se rozdávala zadarmo, s druhým singlem se jim už ale podařilo rozvlnit žebříčkové vody. Skladba "That's Not My Name" vyšla už vloni v červnu na vinylu, hodně ji hráli DJové a výrazně jim pomohla k získání nahrávací smlouvy. Ještě připomenu, že píseň je druhá v Irsku a na druhé straně oceánu The Ting Tings bodují s "Shut Up And Let Me Go", které se zatím vyšplhalo na číslo 55. Aby nejvyšší pozici uhájili i pro příští týden, budou muset odrazit útok "Take A Bow" Rihanny, který se tento týden vyšplhal na dvojku. Skladba z nové edice "Good Girl Gone Bad" se zítra začne prodávat i v kamenných obchodech a příští týden by měla Rihanně přinést další číslo jedna. Pokud ne, bude to už její čtvrté číslo dva v UK Chart. Madonna a Justin klesají s "4 Minutes" na trojku, na vrcholu se vyhřívali celý měsíc. Čtvrtý zůstává Will.I.Am s "Heartbreaker", Wiley klesá s "Wearing My Rolex" na pětku. Po sedmi týdnech vypadl z Top 5 Sam Sparro, jeho "Black & Gold" je šesté.

Singl "Warwick Avenue" Duffy stále stoupá vzhůru, se zatím zastavil na čísle 13, do kamenných obchodů se stěhuje až za týden. Čtrnáctka pro "This Is An Emergency" dává Pigeon Detectives už čtvrtý singl v rozmezí druhé desítky. "Love Song" od Sary Bareilles je na čísle 23 a za týden bude útočit na Top 10 a dařilo se i další americké zpěvačce - "L.E.S. Artistes" Santogold si polepšilo na číslo 27. Na čísle 35 zažívá debut domácí kapela Royworld s "Dust" a do Top 40 se podívala i coververze Jacksonovy "Beat It" v podání Fall Out Boy a Johna Mayera. Poprvé tam nakoukl i americký hit číslo jedna z minulého měsíce "Lollipop" rappera Lil Waynea.

    Top 10 - singly:
  1. The Ting Tings - That's Not My Name
  2. Rihanna - Take A Bow
  3. Madonna feat. Justin Timberlake - 4 Minutes
  4. Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Heartbreaker
  5. Wiley - Wearing My Rolex
  6. Sam Sparro - Black & Gold
  7. Usher feat. Young Jeezy - Love In This Club
  8. Coldplay - Violet Hill
  9. Estelle feat. Kanye West - American Boy
  10. September - Cry For You

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Neil Diamond - Home Before Dark
© facebook interpreta
Stejně jako za oceánem i v Británii si číslo jedna v albovém žebříčku zajistil Neil Diamond. S "Home Before Dark" slaví první vítězství v kariéře, dosavadním maximem pro něj bylo druhé místo "20 Golden Greats - Neil Diamond" v roce 1978. Stejně nečekaný úspěch zažívají australští drum'n'bassoví producenti Pendulum, jejichž "In Silico" startuje na dvojce. Jejich debut "Hold Your Colour" bodoval jen na čísle 69. Z jedničky na trojku klesají Scooter s "Jumping All Over The World". Po stálicích Duffy a Madonně patří šestka r'n'b zpěvákovi Jay Seanovi s "In My Own Way". I pro něj je to výrazné vylepšení, debut "Me Against Myself" se dostal maximálně na chvost třetí desítky. Novinku v desítce má ještě Frank Sinatra s "Nothing But The Best".

V druhé desítce se usadily tři best-of výběry - veteráni Searchers jsou jedenáctí, Iron Maiden čtrnáctí a Bobby Vee osmnáctý. Kolekce pro nostalgiky odsunuly do další desítky nové desky od Joshe Grobana, jehož "Awake-Live" je na čísle 22, nebo Death Cab For Cutie s "Narrow Stairs" o dvě příčky níže. Santogold startuje s bezejmenným debutem na čísle 26 a do třicítky se vešla také indie písničkářka Martha Wainwright (sestra Rufuse) s "I Know You're Married But I've Got". V posledních patrech Top 40 jsou ještě elektronici Dan Le Sac Vs Scroobius Pip, komici Flight Of The Conchords nebo The Charlatans. Pro ně je umístění "You Cross My Path" nejhorším v kariéře.

    Top 10 - alba:
  1. Neil Diamond - Home Before Dark
  2. Pendulum - In Silico
  3. Scooter - Jumping All Over The World
  4. Duffy - Rockferry
  5. Madonna - Hard Candy
  6. Jean Sean - My Own Way
  7. Scouting For Girls - Scouting For Girls
  8. Gabriella Cilmi - Lessons To Be Learned
  9. The Platters - The Very Best Of
  10. Frank Sinatra - Nothing But The Best

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY