Juraj Jakubisko natočil videoklip s Katkou Knechtovou

05.05.2008 12:41 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Juraj Jakubisko & Katarína Knechtová
© facebook interpreta
Světoznámý režisér a čerstvý sedmdesátník Juraj Jakubisko nedávno dokončil svůj první videoklip. Je k titulní skladbě pro jeho nejnovější filmový opus "Bathory". Píseň složila společně s Janem Jiráskem zpěvačka skupiny Peha Katarína Knechtová, která v klipu zároveň ztvárnila hlavní filmovou hrdinku kněžnu Bathory. Nahradila tak pro jeho potřeby britskou herečku Annu Friel, která kněžnu hraje ve filmu a které je prý Katarína velmi podobná.

Kromě režiséra se natáčení videoklipu účastnili i další členové původního filmového štábu, včetně kameramana F. A. Brabce. Použity byly též původní rekvizity a kostýmy, došlo i na krvavou lázeň, kterou Jakubisko Katce Knechtové nemohl odpustit, ač je jinak s touto spoluprací evidentně spokojen: "S Katarínou jsem se potkal úplně náhodou, asi na nějaké společenské akci. Strávili jsme spolu několik hodin povídáním o životě kněžny Bathoryové. Po čase se ozvala a přinesla tuto krásnou píseň, při jejímž skládání se nechala inspirovat náboženskými žalmy ze středověku."

Píseň, ze které se na Slovensku stal takřka přes noc velký hit, je čerstvě nasazena i do českých rádií, videoklip samotný bude k vidění v televizích zhruba za měsíc. Velmi očekávaný film "Bathory" pak bude mít světovou premiéru 5. července na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, v kinech se začne promítat o pět dní později.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY