Ronan Keating – pop na půli cesty

26.10.2000 23:32 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Ronan Keating je bezpochyby nejznámějším a pravděpodobně i nejtalentovanějším členem Boyzone. Jeho sólové album je zákonitě proto lepší než desky mateřské kapely nebo kolegů z ní. Ale i tak se bohužel člověk občas neubrání silnému pocitu nudy.
5/10

Ronan Keating – pop na půli cesty

Skladby: Life Is A Rollercoaster, The Way You Make Me Feel, In This Life, Heal Me, Keep On Walking,When You Say Nothing At All, Brighter Days, If You Love Me, If I Don't Tell You Now, Only For You, Addicted, When The World Was Mine, Believe>

Kupte si sólové album Ronana Keatinga Ronan za skvělých 402,60 Kč na CD nebo za 207,40 Kč na kazetě!

Celkový čas: 55:17
To, že si členové různých skupin čas od času natočí sólové album, je běžná praxe. Základními pohnutkami k tomuto kroku by však měl většinou být třeba přetlak skladatelského potenciálu, touha experimentovat či výlet do jiných hudebních oblastí. Bohužel nic z toho pro sólové Keatingovo album neplatí. Autorsky se podílel na pouhých třech skladbách z celkových třinácti, hudba se nese v rozměru popu Boyzone (jen se pochopitelně nestřídají zpěváci) a jakákoli překvapení bychom hledali marně. Keating však svou sólovou desku bral velmi vážně a nelze mu upřít, že si s ní dal opravdu hodně práce. Autorsky se na ní podílejí třeba i Bryan Adams, jedna z největších hitmakerek posledního desetiletí Diane Warren (autorka mj. i "I Don’t Want To Miss A Thing" od Aerosmith) či Gregg Alexander, producent známý ze skupiny New Radicals, autor pilotního singlu Life Is A Rollercoaster, který se dostal až na první příčku Rádia 2000, oficiální hitparády českých rádií.

Album se rozhodně příjemně poslouchá, svůj podíl na tom má i spousta muzikantů, která se na albu podílela a dodávají tak nahrávce živý zvuk, ale to je bohužel téměř vše. I přes účast známých skladatelských osobností se totiž nepodařilo sehnat dostatečně silné a hitové skladby, na kterých podobné popové projekty stojí. Najdou se samozřejmě výjimky jako již zmíněný první singl "Life Is A Rollecoaster", již dříve vydaná skladba (ze soundtracku k filmu" Notting Hill") "When You Say Nothing At All" či částečně tanečním rytmem podepřená "Heal Me". Podobnou instrumentací, jaká je blízká například Corrs, se ze zbytku alba vymyká třeba i písnička "If You Love Me". Zbytek alba také neklesá příliš hluboko pod nastavenou laťku, ale také se jí ani nevyrovná, naštěstí vyloženě špatné nebo vycpávkové skladby tu nenajdete. S přibývajícími minutami se však začne vkrádat nuda a není to jen tím, že polovina z písniček jsou balady, ale hlavně poslední trojicí "Addicted", "When The World Was Mine" a "Believe". Všechny totiž mají přes pět minut a to je na podobný pop zbytečně mnoho. Po třech minutách máte pocit, že už bylo v písničce řečeno vše, ale ona ještě téměř stejnou dobu pokračuje.

Ronan Keating natočil svou sólovku jako předem úspěšný produkt, použitelný pro všechny generace. Do osobitosti Robbieho Williamse, který také začínal v chlapecké kapele, má však ještě daleko. Snad se někdy dočkáme.

Album: Ronan Keating - Ronan
Hodnocení: 5/10
Celkový čas: 55:17
Skladby: Life Is A Rollercoaster, The Way You Make Me Feel, In This Life, Heal Me, Keep On Walking,When You Say Nothing At All, Brighter Days, If You Love Me, If I Don't Tell You Now, Only For You, Addicted, When The World Was Mine, Believe>



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY