Míchaný drink zvaný zářivý úsměv

09.05.2008 13:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Estelle si s druhou deskou dala načas, výsledek ale stojí zato. "Shine" nabízí jak současné trendy, tak oblíbené reggae. Nemálo producentů a hostů vytvořilo originální mix chutí a nálad. Stačí si poslechnout singl "American Boy" s hostujícím Kanye Westem a máte jasno.
7/10

Estelle - Shine

Skladby: Wait A Minute (Just A Touch), No Substitute Love, American Boy (feat. Kanye West), More Than Friends, Magnificent (feat. Kardinal Offishall), Come Over, So Much Out The Way, In The Rain, Back In Love, You Are (feat. John Legend), Pretty Please (Love Me) (feat. Cee Lo), Shine
Vydáno: 31.03.2008
Celkový čas: 47:37
Vydavatel: Warner Music
Startovním písknutím v kariéře Estelle bylo "The 18th Day". Slibný začátek má teď rozpumpovat druhý opus pojmenovaný "Shine". Nic nebylo ponecháno náhodě, za celým dílem stojí silná producentská základna, ve které se blýsknuli Johnny Douglas, Will.I.Am nebo Wyclef Jean. Zpěvačka sama se nejlépe cítí v hip hopu a r'n'b, ale tyto dnes všude provařené strašáky zde mají slušivý kabát a nabízí několik odskoků do vedlejších přítoků mainstreamové zábavy. Umíchejte si drink, párty začíná a dýdžejka Estelle nabízí poctivou porci muziky.

Ačkoli se k závěrečnému tracku "Shine" musíte postupně prokousat, není to cesta strnitá ani nahuštěná šedou vatou. Jak již bylo zmíněno v úvodu, příprava "Shine" se pečlivě hlídala a pilovala. Estelle je zdatnou rapperkou i zpěvačkou a pod vedením zručných pomocníků ví, jak přesně zasáhnout posluchače. Nejlépe přesto zafunguje moment, kdy nabídne své oblíbené reggae, "Magnificent" (s Kadrinall Offishallem) nebo "Come Over" přinesou na vaši tvář úsměv.

Po našlápnutém úvodu s peckami "Wait A Minute (Just A Touch)", "No Substitute Love" a hlavně singlem "American Boy" není Estelle co vytknout. Kanye West je v kurzu a jeho part v "American Boy" je prvotřídní tah. Po reggae části však "Shine" ztratí na lesku a na povrch se derou pomalejší kousky, které už tak dobře nefungují. Částečně to zachraňují hosté formátu Johna Legenda nebo Cee La z Gnarls Barkley. Není to však jen bohapusté čeření stojaté vody či opakování dávno řečeného, akorát se holt nepovedlo udržet vysoko nastavenou laťku.

Zdá se, že Estelle se se vším poprala a zkoušku zvanou "druhá deska" zvládla obstojně. "Shine" si snadno oblíbíte a najdete na něm své favority. Když mu dáte šanci, jistě si s blížícím se létem vybuduje stabilní pozici ve vašem přehrávači.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY