Daniel Hůlka versus Olympic

27.10.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Daniel Hůlka - Rozhovor
© facebook interpreta
Daniel Hůlka je určitě výborný zpěvák, jeho původní zaměření na operu to jen dokazuje. Fanynky si ho zamilovaly už v období muzikálu "Drákula", jeho debutu se prodalo téměř stopadesát tisíc kusů, ale druhá deska už tak úspěšná nebyla. Možným důvodem bylo asi už přesycení stále přezpívávaných cizích skladeb českými texty, a tak to nyní Hůlka zkouší jinak.

Jeho nové album "Rozhovor" totiž obsahuje téměř výhradně původní písně, které pro něj napsali třeba i Petr Janda, Bohouš Josef či Ota Balage. Kromě sólových věcí se na desce objevují i dva duety - "Rozhovor" (s Bárou Basikovou) a "Štěstěna" (s Bohoušem Josefem). Tři písničky si napsal samotný zpěvák. Jako poslední se na albu objevuje předělávka klasické písničky Olympicu "Taky jsem se narodil bos", ve které Hůlku tato kapela dokonce doprovází. Kdo by si to byl pomyslel, Olympic s Danem Hůlkou za mikrofonem...

Nové album Dana Hůlky obsahuej tyto skladby: "Půlnoc", "Pár jmen", "Vítr", "Rozhovor", "Havrani", "Náš svět", "Cesty", "Dívej se dál", "Poutník", "Města", "Štěstěna", "Můžem se vznést", "Podivnej den", "Taky jsem se narodil bos"..



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY