Decline konečně vydají nové album

25.10.2000 21:54 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Decline - Den se otočí
© decline.cz
Decline (tehdy ještě jako Deep Decline) před několika lety skončili s prostým napodobováním The Cure a vrhli se na vlastní tvorbu. Jejich debutové album "Podzim" sice sklidilo zaslouženou přízeň kritiků, ale ani menší hity "To se ti zdá" a "Padajícím hvězdám" nedokázaly album pořádně prodat. V září roku 2000 kapela dotočila nové album s názvem "Den se otočí", které uvedl stejnojmenný singl z pera Tomáše Varteckého, autora třeba "Nebe" Anny K, album bylo však na nějakou dobu uloženo k ledu a k jeho konečnému vydání dojde až počátkem listopadu.

Deska obsahuje celkem dvanáct skladeb (včetně jednoho remixu) a rádiovým éteterem už nějakou dobu brázdí druhý singl z ní "Až budu velkej", ukázkový příklad toho, jak dělat příjemný a přitom velmi chytrý kytarový pop. Já osobně tu písničku považuji za geniální dílko :) a na desku se velmi těším. Ale celá redakce MusicServervu ví, že jsem na Decline trošku "úchylný", ale oni prostě jen dělají přesně ten pop, který mám rád.

Nové album Decline "Den se otočí" tedy obsahuje tyto skladby: "Až budu velkej", "Možná to přijde", "Den se otočí", "Nahoru", "Akvárium", "Slunce", "Každou noc", "Galaktický domovník", "Porucha", "Jaro", "Když spíš", CD bonus: "V Akváriu" (Akvárium remix)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY