Monkey Business oslaví výročí výjimečným koncertem

15.04.2008 12:25 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Monkey Business & Freak Power flyer
© facebook interpreta
Parta Monkey Business se v současné době nachází na svém turné s podivným názvem Již týden jsme jedna ze 198 nejlepších kapel na světe Tour 2008. Před sebou má aktuálně ještě pět zastávek, ta poslední ji čeká 10. května v Plzni. A krátce na to přijde na řadu velká oslava.

Ač se to možná nezdá, Monkey Business si již brzy připomenou osm let své existence, což je rozhodně třeba pořádně oslavit. Stane se tak 22. května, kdy Monkey Business odehrají speciální koncert ve velkém sále pražské Lucerny. A protože k oslavám patří i gratulanti, jeden z těch světových přijede kapele pogratulovat až z Velké Británie. Půjde o legendární kapelu Freak Power.

Zakladatelem tohoto seskupení byl i Norman Cook, v současné době ve světě hudby známý spíše jako Fatboy Slim. Ten dal v dobách největší slávy společně s Ashley Slaterem, dalším členem této kapely, dohromady dnes již legendární hity "Turn On, Tune In, Cop Out" nebo "Rush". Freak Power využijí právě tento slavnostní večer k tomu, aby se v Praze setkali na pódiu téměř v původní sestavě (ovšem bez Normana Cooka) a po deseti letech tak oficiálně ohlásili svůj reunion i v České republice.

Komu by tato oslava byla málo, může se s Monkey Business potkat ještě o dva dny později, kdy kapelu čeká koncert v Brně v rámci festivalu Rio De Riviera. Nutno dodat, že lupeny na obě akce jsou již v prodeji.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY