Norští Kaizers Orchestra dnes zabuší v Akropoli na ropné barely

12.04.2008 10:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kaizers Orchestra
© kaizers.no
Již dnes rozbalí v pražském Paláci Akropolis svůj divoký dekadentní kabaret norská kapela Kaizers Orchestra. Tuto šestičlennou formaci doprovází hodnocení jedné z nejlepších evropských koncertních skupin a předchází je pověst výjimečného hudebního zjevení. Jako support se představí Geoff Berner.

Na pódiu hrají divoký waitsovský rock silně ovlivněný východoevropskou a romskou hudbou s jejím patosem. Každé jejich "pořádné" vystoupení zahrnuje plynové masky, divoké bubnování baseballovými pálkami, sochory a topůrky na ropné barely, železné pláty, disky z aut a podobné neobvyklosti. Dokonce z důvodu bezpečnosti diváků kapela požaduje umístění bariér před pódiem. V jejich sestavě kromě klasických nástrojů (kytary, bicí) nechybí kontrabas i starobylé harmonium. Na festivalu v dánském Roskilde (a poté v celém Norsku) získali ocenění Koncert roku 2002.

Začátek koncertu je v 19.30 hodin. Vstupenky v ceně 390 Kč včetně poplatku jsou k dostání v sítích Ticketpro a v kavárně Paláce Akropolis. Koncert pořádá agentura Transmusic Booking.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY