Česko-arabská invaze vlků

09.04.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Hip hop, r'n'b a pop - to dnes mixuje kde kdo. Karl Wolf nechtěl zůstat pozadu. Možná jste zachytili jeho cover "Africa", který je jedním z nejsilnějších momentů nové desky, protože jinak "Bite The Bullet" sklouzává do míst trapné šedi. Vše se nese ve stejné linii, vybočení se nedočkáte.
3/10

Karl Wolf - Bite The Bullet

Skladby: Africa (feat. Culture), She Kicks In The Bass, Crazy Things, Like This, Carrera, Bite The Bullet, Silent Type, Proffessin' My Love, She Wants To Know, Over, Invader, Makes Me Wonder, Hey Girl, Africa (Original Mix), Africa (Club Remix), Desensitize (Club Remix)
Vydáno: 18.02.2008
Celkový čas: 64:35
Vydavatel: Parlophone
Od vydání minulé nahrávky "Face Behind The Face" utekly dva roky, nové album "Bite The Bullet" má ale s předchůdcem společný track "Desensitize" v klubové verzi. Jde však o nejslabší položkou novinky. Karl Wolf zabodoval něčím jiným: novou verzí letitého hitu "Africa" kapely Toto. Úspěch to byl veskrze nečekaný, od "Bite The Bullet" nečekejte nijak výraznou nálož podobně funkčních popěvků.

Karl Wolf zapadá se svou tvorbou do průměru současného trendu v míchání hip hopu, r'n'b a popu. Avšak oproti jiným producentsky jednorázovým projektům za ním stojí vlastní skladatelský potenciál. "Bite The Bullet" proto hravě strčí do kapsy například prvotinu české obdoby na toto téma Le Monde. Dá se říct, že se jedná o jeho osobní pojetí. I tak ale Wolf zapadá do roviny definovatelné brzkým opotřebováním a rizikem snadné záměny za jiný produkt.

Hlasové výrazivo Karla je jednotvárné, nezachrání to ani občasná odskočení k hudebním motivům orientu. Písničky se vám spojí v jednu pouštní dunu, která je svým způsobem mírumilovná - žádný strach, rozuměj originalita, z ní nevyčuhuje. "Africa" funguje překvapivě nejlépe v bonusovém "Club Remixu", ale další výrazně hybné momenty tu najdete těžko.

"Bite The Bullet" je módní záležitost, která upadne do zapomnění ve chvíli, kdy zmizí zájem o hit "Africa". Možná by mohlo ještě zafungovat "Like This", ale vata na desce převažuje, čemuž napovídá i přehnaná stopáž.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY