Stratovarius definitivně končí

04.04.2008 09:20 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Stratovarius
© photobucket.com
Kytarista Timo Tolkki z finské metalové formace Stratovarius se po dlouhé době spekulování rozhodl vše vyjasnit. Podle oficiálního prohlášení na jeho stránkách se slavná formace rozpadá.

První nepříznivé impulsy přišly již před třemi lety. Psal se rok 2005 a skupina vydala své poslední album "Stratovarius". Tima začal rozčilovat postoj bubeníka Jörga Michaela a zpěváka Tima Kotipelta, kteří si mu neustále jeden na druhého stěžovali. "Když jsme minulý rok stáli na pódiu Wacken Open Air před zraky pětačtyřiceti tisíců fanoušků, věděl jsem, že je konec. Dobře si pamatuji, jak jsme ty samé skladby hráli několik let nazpět a tehdy jsem z toho měl úplně jiný pocit. Nyní jsem si připadal, že jsem součástí nějaké velké mašinérie," napsal Timo.

Na závěr dodal: "Teď jsem opravdu šťastný, poprvé za dlouhou dobu. Rozjíždím svůj nový projekt, jmenuje se Revolution Renaissance, a pracuji na debutu." Na CD se má objevit několik hostů, pro příklad jmenujme Michaela Kiskeho, Pasiho Rantantena a Tobiase Sammeta. Album má vyjít v létě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY