Příště možná přijde i kouzelník

21.03.2008 12:12 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Cartonnage pokřtili desku "Curiously Connected" společně s nejbližšími a se zvědavým publikem. Večer charakterizovaly tři tanečnice, nečekané hudební vsuvky a kmotr, který nakonec nedorazil. V Akropoli se o sebe tříštila radost, smutek a velikonoční nadílka sladkostí pro ty největší.
Rozsáhlou fotogalerii z křtu "Curiously Connected" Cartonnage si prohlédněte ZDE.

Cartonnage, Palác Akropolis, Praha, 19.3.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Byl to vesměs fajn večer, jen pro zpěvačku Vandu drobet smutný. Cartonnage prvně hráli věci z alba "Curiously Connected" a ona si na křest pozvala speciálního hosta blízkého jejímu srdci. Jiří Suchý však měl něco pracovního a nakonec do Akropole nedorazil. Křticího procesu se nakonec ujal Libor Lisý (z EMI/Escape), aby alespoň on popřál desce vše nejlepší do jejího života. Hrálo se něco málo přes hodinu, publikum zaměstnávala i zajímavá videoprojekce, jen pan zvukař měl občas problém do hutné zvukové koule vpasovat Vandin vokál. Krom těchto šmouh to bylo povedené, pestré a pro několik vyvolených i velmi sladké. Nic naplat, Velikonoce klepou na dveře a "Patisserie" evokuje přímo čokoládově zabalený pop.

Cartonnage, Palác Akropolis, Praha, 19.3.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Armina, Vandu Hauserovou (Vanda Choco) a Aleše Hyvnara (Al-esh, též Al-Yaman) naživo doplnil bubeník a Bethany Lacktorin. Ta nedávno vykoukla na pódia s projektem Selfbrush Vaška Havelky a sama občas vystupuje coby Beseppy. Bethany se věnovala mašinkám, klávesám, zpěvu a hře na housle, ale Armin ji v pestrosti nástrojového trumfnul, nejvíce však hrál na elektrické kytary. Sound kapely tak měl mnohem větší šťávu. Krátký setlist napovídal, že koncert měla být téměř rychlovka, ale mezi mnoha skladbami byly vloženy abstraktní hrátky se zvukem (instrumentální předehry), doplněné pohyblivými obrázky.

Cartonnage, Palác Akropolis, Praha, 19.3.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Pecka "Synthetique" byla k mému překvapení rozdělena na dvě části, "Brand New Day" byla zase emocionálním vrcholem. Pár výstupů měla i tančící trojice dívek, "Trees" bylo choreograficky hodně lyrické a přímo na tělo tématu textu. Vanda v půlce koncertu vyměnila kostým a během "Patisserie" rozhazovala čokoládové bonbóny, lízátka a jiné laskominy. "Now" s živým stepem nebo zvláštní "Oh Depressed Man" si svou pozornost rozhodně taky zasloužily. Cartonnage vsadili hlavně na nové album "Curiously Connected" a na živé hraní byli evidentně natěšení. Jen mi přišlo, že během prvních dvou písniček, kdy Vanda hrála i na klávesy (typ made by Jan Hammer), si nebyla tolik jistá.

Cartonnage, Palác Akropolis, Praha, 19.3.2008
© Marek Myslivec / musicserver
"I Smell Danger" si dopřálo repete coby jediný přídavek. Výstup Cartonnage byl nápaditý, ale krátký a škoda, že nedošlo ani na více starších věcí. Publikum se bavilo a dávalo najevo svou náklonnost, což bylo příjemné, i když nebylo zcela narváno. "Curiously Connected" vstoupilo, myslím, úspěšně na koncertní pódia a několik málo much může být příště snadno odstraněno.

Setlist: I'm Ok, Hush Hush, I Smell Danger, Synthetique, Brand New Day, Trees, Curiously Connected, Patisserie, Can U Hear Me, Oh Depressed Man, I Need Your Stereo, Now, Synthetique; přídavek: I Smell Danger

Cartonnage, Palác Akropolis, Praha, 19.3.2008


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY