Nové desky pro 11. týden

09.03.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Novinky na pultech hudebních obchodů budou mít příští týden na svědomí Cartonnage, Desmod, Jaromír Nohavica, Jaymay, Kathleen Edwards, Tom Scott s přáteli, Vincent Vincent And Villains, Yael Naïm, Dara Rolins, Lupe Fiasco, Meshuggah, Fat Joe, Hercules And Love Affair a John Legend.
Pokud se v pondělí 10. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jaromír Nohavica - Ikarus (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaromír Nohavica - Ikarus
Během ledna se v různých ostravských sálech a klubech uskutečnilo osm vyprodaných koncertů Jarka Nohavici. Na všech těchto zastávkách se nahrávala jeho nová deska "Ikarus" složená ovšem ze zbrusu nových a dosud nevydaných písniček. Nohavica tuto desku nahrál sám s kytarou a najdete na něm pouze dva hosty - Michala Žáčka na soprán saxofon a flétnu a Dalibora Cidlického jr. na piano. Krátké videoukázky jsou k dispozici na oficiálních stránkách Nohavici. Album bylo původně ke koupi pouze na jeho webu, nyní se dostává do běžné distribuce.
Cartonnage - Curiously Connected (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Cartonnage - Curiously Connected
Se svojí druhou deskou "Curiously Connected" přichází poměrně málo známá česká skupina Cartonnage, která ale vůbec nezní "česky". V jejich hudbě se míchá pop a elektronika a sama kapela ji charakterizuje jako "pop bez hranic a limitů, v němž zúročí všechno, co mají rádi - osmdesátky, filmová hudba, současný elektronický vibe, ať už francouzská scéna v čele s Daft Punk nebo anglická scéna okolo Roisín Murphy a Goldfrapp, a klidně i špetka německého dekadentního kabaretu". Co si pod tímto máte představit, zjistíte na jejich MySpace.com, kde kapela nabízí čtyři skladby z tohoto alba.
Dara Rolins - D2 (Remixes) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Dara Rolins - D2
Slovenská r'n'b zpěvačka přichystala své první remixové album, na kterém výběr zúčastněných přesahuje hranice střední Evropy. Na skladbách z desky "D1" se vyřádili třeba anglický producent MJ Cole nebo rappeři Naughty By Nature. Zbytek jsou samozřejmě slovenští a čeští kolegové, například DJ Burian, Viktor Hazard, DJ Neo, Veneer, DJ Wich nebo PSH. Na nahrávce najdete také tři absolutní novinky, mezi nimi "Volný pád" v produkci DJe Trafika s Orionovým rapem. V sekci video na jejím webu si můžete pustit "If" v remixu Jana Kleníka.
Jaymay - Autumn Fallin' (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaymay - Autumn Fallin'
Jamie Seerman alias Jaymay je momentálně velmi skloňovaným jménem na americko-anglické indie scéně. BBC mladou písničkářka z New Yorku momentálně žijící v Londýně nazvala "miláčkem newyorské 'anti-folkové' scény" a New York Times "velkým jménem... pro indie svět". Její debut "Autumn Fallin'" vyšel na slavné značce Blue Note Records v zahraničí již loni a šest písniček z něj nabízí její MySpace.com.
Lupe Fiasco - Lupe Fiasco's The Cool (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Lupe Fiasco - The Cool
V Evropě s malým zpožděním vychází druhé album chicagského rappera jménem Lupe Fiasco. Koncepční počin má zobrazovat příběh jeho života od začátků až na vrchol. O produkci se podělili britští Unkle, Soundtrakk nebo Patrick Stump, mezi hosty jsou Snoop Dogg a Matthew Santos, který zpívá v současném hitu "Superstar", je,ž boduje v Top 15 v USA i v Británii. Poslechnout si ho můžete na jeho MySpace.com, kde najdete i další singl "Dumb It Down".
Vincent Vincent And Villains - Gospel Bombs (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Vincent Vincent And Villains - Gospel Bombs
Ačkoli anglická skupina Vincent Vincent And Villains existuje už od roku 2003, musela si na svůj debut počkat až do letošního roku, než jejich směska rock'n'rollu, rockabilly, flamenca a indie kytar zaujala manažery hudebního vydavatelství. Kompletní albu "Gospel Bombs", ze kterého je cítit nádech recese a nadsázky, si lze poslechnout na jejich MySpace.com.
Meshuggah - obZen (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Meshuggah - obZen
Švédští metaloví experimentátoři se vrací po třech letech s novým, už šestým albem. "obZen" má být návratem k jejich přímočařejším skladbám a intenzivnější energii. Deska jim dala nakonec zabrat více, než čekali a nestihli kvůli ní vloni na podzim plánované turné s The Dillinger Escape Plan. Prvním singlem je skladba "Bleed", kterou uslyšíte stejně jako titulní "obZen", když kliknete na odkaz vedoucí na jejich MySpace.com.
Různí - Jarove pesničky (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Jarove pesničky
Jaro Filip byl jednou z nejvýraznějších postav slovenského hudebního a divadelního světa, člověk, který stál a spolupracoval po boku pánů Lasicy a Satinského a jehož tvorba obsahuje mnoho krásných a známých melodií. Producent Ivan Tásler se rozhodl nanovo vyprodukovat jeho písně a nechal je nazpívat současnými interprety slovenské hudební scény, mezi kterými naleznete taková jména, jako Katka Knechtová z Pehy, Peter Lipa, Zuzana Smatanová, IMT Smile, Lavagance, Adam Ďurica a další.
Fat Joe - The Elephant In The Room (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Fat Joe - The Elephant In The Room
Latino rapper se po měsících odkládání konečně dočká vydání svého osmého studiového alba. Mezi hosty najdete jména Lil Wayne, KRS-One, J Holiday nebo Plies, o produkci se postarali Scott Storch, DJ Premier, Swizz Beatz, Danja, Cool & Dre nebo The Hitmen. Jimi podepsaná skladba "I Won't Tell" má už i videoklip, který si můžete pustit na jeho MySpace.com, kde jsou ke slyšení také další skladby z desky. Několik novinek zní i v přehrávači na oficiální stránce tohoto rappera.
Kathleen Edwards - Asking For Flowers (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Kathleen Edwards - Asking For Flowers
Po třech letech se nyní dočkávají třetí studiové desky příznivci kanadské písničkářky, kytaristky a houslistky Kathleen Edwards. Stejně jako předchozí alba se i "Asking For Flowers" pohybuje na velmi nejasné hranici mezi folkem, rockem, country a indie. Pro ty, kdo zatím Kathleen Edwards neznají a chtěli by se s její hudbou seznámit, je tu její MySpace.com, kde vedle tří novinek naleznete i dvě starší věci.
Hercules And Love Affair - Hercules And Love Affair (EMI/DFA)
web / MySpace.com / psali jsme

Hercules And Love Affair - Hercules & Love Affair
Na vlně současného disco retra se veze debut newyorského projektu Hercules And Love Affair, za kterým stojí DJ Andy Butler. Výraznou posilou týmu je Antony Hegarty známý z Antony And The Johnsons, kteří vlastní cenu Mercury. Po singlu "Classique #2"/"Roar" desku propaguje hit "Blind", jehož klip si můžete prohlédnout zde. Skladba "Hercules' Theme" je zdarma ke stažení zde a čtyři skladby z alba zní na jejich MySpace.com.
Desmod - DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Desmod - DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod)
Název nového alba slovenských Desmod "DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod)" vypovídá o všem. Jedna z nejpopulárnějších slovenských kapel současnosti na dvou discích rekapituluje první desetiletí své kariéry. První disk obsahuje devatenáct hitů z šesti studiových alb a na druhém fanoušci najdou jedenáct bonusů složených z živých i unplugged vystoupení, dem a remixů. Na webu Desmodu najdete ukázky všech skladeb jejich dosavadní diskografie.
John Legend - Live From Philadelphia (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

John Legend - Live From Philadelphia
Soulový zpěvák a klavírista po dvou úspěšných sólových albech přichází s koncertní nahrávkou, která nás vrátí do časů jeho loňského turné The Show Me Tour. Album vychází v podobě CD a nebo CD + DVD a nechybí na něm samozřejmě všechny jeho hity ze studiových desek "Used To Love U" nebo "Ordinary People" a k nim je přidaných několik coververzí, jako je "I Want You (She’s So Heavy)" od The Beatles. Mezi hosty je i britská zpěvačka Corinne Bailey Rae.
Tom Scott & Special Guests - Cannon Re-Loaded... (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Tom Scott & Special Guests - Cannon Re-Loaded...
Jazzový saxofonista Tom Scott dal dohromady několik dalších muzikantů, jako basistu Marcuse Millera a Davida Carpentera či pianistu George Dukea, a společně nahráli poctu legendárnímu Julian Edwin "Cannonball" Adderleymu, jež spolupracoval například s Milesem Davisem na jeho "Kind Of Blue". Scott k nahrávání přemluvil dnes již jednasedmdesátiletou Nancy Wilson, která s Cannonballem v šedesátých letech nahrávala. Výsledkem je album "Cannon Re-Loaded...", které můžete okusit na Amazon.com
Yael Naïm - Yael Naïm (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Yael Naïm & David Donatien - Yael Naïm & David Donatien
Po dlouhých šesti letech se s eponymní novinkou znovu ke slovu hlásí izraelsko-francouzská písničkářka Yael Naïm. V její hudbě, jež zaujala na obou stranách Atlantiku, se míchá francouzské písničkářství s hebrejskými texty a židovskou kulturou. MySpace.com Yael Naïm nabízí čtyři skladby z tohoto alba včetně prvního singlu "New Soul" a coververze megahitu "Toxic" od Britney Spears.

Dále vychází:

Alan Parsons Project - Pyramid (Sony BMG)
Alan Parsons Project - Stereotomy (Sony BMG)
Alan Parsons Project - The Turn Of A Friendly Card (Sony BMG)
Avantasia - The Metal Opera Pt 1 & 2 (Gold Edition) (Mystic Production)
Barrington Pheloung - Lewis (EMI)
Beethoven/Mozart - Violin Concertos (EMI)
Boulez/Mahler Chamb.Orch. - Z mrtvého domu (Universal)
Christine Perfect - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Curtis Jones - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Herbert von Karajan - A Ses Cotes (Universal)
Hipp Jutta And Zoot Sims - Jutta Hipp Wi (EMI)
Ike Quebec - Blue And Sentimental (EMI)
In Flames - The Mirror's Truth EP (M.A.B.Records)
Jimmy Smith - Live At The Baby Gr./Vol.1 (EMI)
Jimmy Smith - Live At The Baby Gr./Vol.2 (EMI)
John Coltrane - Live At Village Vanguard (Universal)
Karl Jenkins - Stabat Mater (EMI)
Karl Jenkins - The Land Of Ours (EMI)
Louis Smith - Here Comes Louis Smith (EMI)
Meshuggah - Obzen (M.A.B.Records)
Nina Simone - Tell It Like It Is (Sony BMG)
Pride Tiger - The Lucky Ones (EMI)
Rolando Villazon - Cielo E Mar (Universal)
Rory Gallagher - The Essential (Sony BMG)
Různí - Best Of Party Hits (Revised 2008) (Warner Music)
Různí - Step Up 2 The Streets (soundtrack) (Warner Music)
Různí - The Best Of Ballroom Dancing (EMI)
Sunnyland Slim/Johnny Shines - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Vines - Best Of The Vines (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY