Zuzana Stirská přináší gospelový "Šťastný den"

26.02.2008 09:38 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Zuzana Stirska & Gospel Time - Happy Day
© facebook interpreta
Zuzana Stirská s uskupením Gospel Time nachystala na konec února nové album nazvané "Happy Day". Na něm budou ke slyšení písně různých stylů, byť převážně inspirované klasickými gospely. Sama zpěvačka k novému albu říká: "Mým cílem je dělat jakýsi druh českých 'pseudo gospelů' namíchaných z jazzu, rocku, soulu, blues, swingu, country a irské či anglické melodiky. Zkrátka takovou zvláštní formu gospelu v českém pojetí. Se souborem Gospel Time zpíváme nejen gospely, ale i písně zmíněných stylů."

Novinka bude oficiálně pokřtěna již v úterý 26. února na dalo by se říci domovské scéně Zuzany Stirské, tedy v divadle Semafor. "Šťastný den" přijdou přivítat četní hosté, například Ivan Mládek, Jan Saudek, Jaroslav Svěcený, Miluška Voborníková nebo textař Josef Fousek. V divadle Semafor zpěvačka účinkuje pravidelně v mnohokrát reprízovaném představení Jiřího Suchého "Zuzana se vrací". Ostatně její bohatá kariéra právě po boku Jiřího Suchého před mnoha lety započala, než byla roku 1981 přerušena její emigrací do Německa, kde Zuzana Stirská vystudovala hudební vědu.

Vokální uskupení "Gospel Time" pod vedením Zuzany Stirské obohacuje naší hudební scénu již desátým rokem o žánr, který v jejich interpretaci nachází mezi posluchači stále větší ohlas. Důkazem jsou i četná vystoupení v televizních pořadech a rostoucí obliba koncertů zvaných Gospel Time Party.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY