Špionážní kachna z Trnavy

11.02.2008 00:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Karaoke Tundra a DJ Spinhandz jsou dokonale sehraná dvojice, která bez experimentů neudělá ani ránu. Mixtape "Kačica s hlavou tigra" je jasným vyústěním toho, co tihle dva nadšenci do hip hopu dokáží spojit, roztrhnout nebo rozporcovat na elementární částice. Je to špiónská detektivka pro vaši párty!
8/10

Karaoke Tundra & DJ Spinhandz - Kačica s hlavou tigra (mixtape)

Skladby: Intro, Strapo - Kačica s hlavou tigra, Illegal Communacation - 4sure / Beyoncé ft. Jay-Z - Déja Vu (Acapella), Autechre - Recury / Eminem - Without Me (Acapella) / Eminem - Without Me, Neznámy interpret - Vizaut Mi, Berezin - Boľše čem, Idea - Marie, dej mi čaj, Strapo - Aspirin, DJ Opia, DJ Hlavolam, DJ Maztah, DJ Vec, DJ AKA, DJ Lucco - Toto je skreč Part 1, DJ Spinhandz - Toto je skreč Part 2, Sedláci - Epizóda 905 01: Klony Útočááá, Monika Načeva - Jiná žena, Kaidžas - Povedz, The Prodigy - Poison / Busta Rhymes - Dangerous (Acapella), Bluermutt - Pink And Black Umbrellas / Film Studio Orchestra - J'irai Cracher Sur Vos Tombes / Suzanne Vega - Tom's Dinner, Marvin Gaye - Sexual Healing (Acapella) / Druhá Strana - Sprav Ma / Ying Yang Twins - Wait (Acapella), Kriss Kross - Jump (Instrumental) / Grani - Alkogoliki (Acapella), Prestávka (Skit), Supa - Merde, Peťo Tázok - Frank & Stein, DTonate - Mnoho podob (Instrumental) / Crystal Waters - Gipsy Woman (Acapella) / TTC - Le Chant Des Hommes, Missy Elliot ft. Ciara - Loose Control (Acapella) / Vampyros Lesbos - Kamasutra / Elastica - Connection, Lyrik - Pasta Fondue, Afrika Bambaata - Just Get Up And Dance (Mash-up), Gulos Potrok - Mutant, Mark One - Rage / Ememvoodoopöká - Hřiby (Acapella), Side9000 - Dark Continent / Lady Sovereing - Chi' Ching (Acapella), DJ Spinhandz - Akože DJs (Outro)
Vydáno: 14.01.2008
Celkový čas: 58:02
Vydavatel: Starcastic
Major Zeman by s takovým maskovaným špiónem měl co dělat, asi by to neudýchal a "Kačica s hlavou tigra" (MySpace.com) by ho nachytala na švestkách. Její převleky jsou nečekané, srší důvtipem a má o nějaké to kolečko navíc, prostě kohokoli přechytračí. Má i správné parťáky v čele s Fantomasem a záludnými tiskovými mluvčími, kterými není nikdo jiný než dvojice Satinský-Lasica. Má však i své slabiny, jež evokují kvanta otázek. Nebo je to její další blafák? Například: kdo by dnes juchal na kluky v džínách o deset velikostí větších, kteří si říkali Kriss Kross? Co asi tak dělá "Gypsy Woman" Crystal Waters? A natočí Prodigy někdy lepší pecku než "Poison"? Mixtape stejného jména vám na tyto otázky odpoví.

Karaoke Tundra je trnavský team, který již několik let funguje a plodí kousky s originální tváří. Nemusíte přitom být nadšenci do hip hopu nebo jeho abstraktnějších podob. První společný mixtape "Kačica s hlavou tigra" nabízí mnohem širší přesah než výše uvedený stručný seznam. Kromě filmových samplů (ano, "Fantomas se zlobí" nemůže prostě chybět!) tu čekejte hudební kvapnou zvukovou masáž z celého světa. Beyoncé zavrtí zadečkem, Afrika Bambaata vás vyzvou k divokému tanci a Marvin Gaye navodí erotické intermezzo. Kromě provařených hitů tu pánové seskupili původní tvorbu, pod kterou se podepsali nejenom svou producentskou rukou. Nemůže tu tedy chybět "Jiná žena" a Monika Načeva, tedy kompozice, která našla své místo na povedené desce "Mami".

"Kačica s hlavou tigra" pasuje dohromady jako skvěle umíchaný komplet, na němž se můžete vydat na průzkum s odvážnými hrdiny slovenské scény. Textově čekají doopravdické klenoty, kdyby je uslyšel Eminem, asi by pukl závistí. Nebo můžete naopak vyčkávat na provařené známosti z minula a zajuchat si s nimi. "Kačica" není žádný mutant nebo psychopat, je to dáma, která svou pravou tvář schovala za masku tygra. Karaoke Tundra a DJ Spinhadz naservírovali vtipný mixtape, na němž se najdou i exkluzivní tracky určené jen pro tento projekt. Zapomeňte na předsudky, takhle vypadá povedená zábava se snadno odhalitelnou zápletkou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY