Nové desky pro 7. týden

10.02.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Vyjma dvou soundtracků k filmům "Talk To Me" a "Definitely Maybe" vychází tento týden i výroční edice "Thrilleru" Michaela Jacksona, novinky písničkářky k.d. lang, nového českého projektu Autopilote, metalistů Crematory, rockových Simple Plan, Mňágy a Žďorp a výběr zpěváka Morrisseyho.
Pokud se v pondělí 11. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michael Jackson - Thriller - 25th Anniversary Edition (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Michael Jackson - Thriller 25 (Zombie Cover)
Nejprodávanější deska všech dob slaví čtvrtstoletí své existence a o jejím výročním vydání toho bylo napsáno již hodně - kupříkladu Čerstvě (ne)staženo v našem podání. Tedy jen malá rekapitulace: "Thriller - 25th Anniversary Edition" mimo původní, ovšem remasterované desky přináší ještě sedm bonusových nahrávek, z nichž pět jsou coververze a remixy od Akona, Kanye Westa, Fergie a will.i.ama. Dále je k CD přiloženo DVD s klipy a legendárním vystoupením "Billie Jean". Album vychází hned ve třech edicích: základní, základní se speciálním zombie přebalem a luxusní s rozšířeným bookletem. Něco málo z "Thriller - 25th Anniversary Edition" si můžete poslechnout na MySpace.com Michaela Jacksona.
Autopilote - IDO (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Autopilote - IDO
Autopilote je dlouho očekávaný projekt Ondřeje Smeykala - našeho nejlepšího hráče na didgeridoo, který se spojil s bubeníkem Pavlem Fajtem, japonskou zpěvačkou Yumiko Ishijima a hráčem na kontrabas Vladimírem Václavkem. Ti k sobě posléze přizvali ještě Romana Holého a ze společného úsilí vznikla deska s japonským názvem "IDO", což znamená Pohyb. Hudba Autopilote je plná rytmických ploch, valivých basových tónů a nečekaných zvukových efektů, přičemž prim hraje právě didgeridoo. Ukázky tvorby téhle výjimečné skupiny si můžete poslechnout na jejich webu.
k.d. lang - Watershed (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

k.d. lang - Watershed
Velmi dlouho čekali příznivci kanadské písničkářky k.d. lang na její novou desku s jejími vlastními písničkami. Album "Watershed" přichází osm let po "Invincible Summer". V tomto mezidobí nahrávala desky s převzatými skladbami a hostovala na albech svých kolegů. "Whatershed" si k.d. lang sama napsala, nahrála i produkovala. Album vychází i v deluxe limitované verzi s plátěným obalem, speciálními foto kartami, o něco bohatším bookletem a především druhým CD se čtyřmi písničkami a rozhovorem. MySpace.com k.d. lang nabízí jako ochutnávku tři skladby z tohoto alba.
Různí - Definitely Maybe (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Definitely Maybe (soundtrack)
Od tvůrců filmových trháků "Notting Hill" či "Love Actually" přichází nová romantická, respektive přímo valentinská komedie "Definitely Maybe". Už oba zmíněné filmy doprovázely velmi povedené soundtracky a v této tradici pokračuje i zmíněná novinka. Můžete zde narazit na taková jména, jako jsou R.E.M, The Flaming Lips, Massive Attack, The Stereo MC's či Madeleine Peyroux a další.
Mňága a Žďorp - Na stanici polární (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Mňága a Žďorp - Na stanici polární
Trochu nečekaně přichází skupina Mňága a Žďorp s novou deskou "Na stanici polární". Původně totiž mělo vyjít dříve rekapitulační DVD, ale takhle se fanoušci "budou muset spokojit" s novou studiovkou. Novinka by podle zpráv měla znít o poznání veseleji, ovšem bez ztráty ironie. Zajímavý je i vznik některých písniček, které Mňága natočila s tanečním základem, který pak vymazala, a ponechala jen rytmické napětí a osobitý zvuk.
Simple Plan - Simple Plan (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Simple Plan - Simple Plan
Své třetí studiové album kanadská pětice Simple Plan jednoduše nenazvala nijak a deska nese pouze název skupiny. Na tomto albu se spojili s triem producentů, kteří by měli zaručovat pestrost nahrávky. První z nich, Dave Fortman (Slipknot, Mudvayne či Evanescence), zastupuje čistokrevný rock, druhý Danja (Justin Timberlake, Nelly Furtado, Duran Duran) r'n'b a hip hop a posledním je popový Max Martin (Kelly Clarkson, Britney Spears). MySpace.com skupiny nabízí tři skladby k poslechu.
Různí - Talk To Me (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Talk To Me (soundtrack)
Další film, jehož soundtrack tento týden vychází, se jmenuje "Talk To Me" a je inspirovaný skutečným příběhem osobnosti amerického rozhlasového éteru Ralpha "Peteya" Greena. Vzhledem k tomu, že se příběh odehrává v období mezi roky 1966 až 1984, odpovídá tomu i obsah soundtracku. Najdete tu skladby Otise Reddinga, Jamese Browna, Sama & Dava nebo i Me'Shell NdegéOcello. Ukázky všech skladeb si můžete poslechnout v music playeru na oficiálních stránkách filmu.
Crematory - Pray (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Crematory - Pray
Jubilejní desáté studiové album vydává německá metalová šestice Crematory, jež je jednou z nejdéle působících skupin na gothic-metalové scéně. Deska dostala název "Pray" a opět se pohybuje ve směsi death metalu, industriálního rocku a pochopitelně gothic-metalu. Album uvádí na scénu stejnojmenný singl, který si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.
Morrissey - Greatest Hits (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Morrissey - Greatest Hits
Morrissey, někdejší zpěvák britské kapely The Smiths, k jejímuž odkazu se hlásily snad všechny kapely brit-popové vlny 90. let, se rozhodl zrekapitulovat svoji sólovou kariéru kompilací jednoduše nazvanou "Greatest Hits". Na desku nacpal hned patnáct svých skladeb, včetně dvou novinek. Aby to nebylo málo, přidal i bonusové CD s devíti koncertními kousky. Čtyři ochutnávky z tohoto výběru jsou k dispozici na jeho MySpace.com.

Dále vychází:

Blur - Gift Pack(2xCD+DVD) (EMI)
Boe Alfie - La Pasione (EMI)
Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone (EMI)
Guru - The Best Of Guru's Jazzmatazz (EMI)
Morrissey - Who Put The 'M' In Manchester DVD (Universal)
Různí - 101 Dalmatians & Friends (EMI)
Různí - Droppin' Science (EMI)
Různí - Electronic Beats Collectables Volume 1 (Warner Music)
Různí - HSM2 Sing Along (EMI)
Různí - O život (soundtrack) (EMI)
Různí - Power Rangers Operation Overdrive (EMI)
Různí - SP Valentýn hity 2008 (Universal)
Různí - Tekno 46 (Universal)
Různí - There Might Be Giants (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY