Nové desky pro 51. - 52. týden

16.12.2007 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Vánoce jsou již opravdu blízko a hudební vydavatelství už nevydávají téměř nic podstatného. Výjimku tvoří zbrusu nová alba Mary J. Blige, Chingyho, Lupe Fiasca a Jaheima. Dále vychází speciální edice poslední desky Linkin Park, živáky Blackmore's Night a Damiena Rice a první výběr Michaela Kocába.
Pokud se v pondělí 17. prosince či další týden mezi vánočními svátky vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mary J. Blige - Growing Pains (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Mary J Blige - Growing Pains
Šestinásobná držitelka Grammy a jedna z nejúspěšnějších interpretek r'n'b se vrací se svým osmým studiovým albem. Spolupracovala na něm s autory jako jsou The Dream, Ne-Yo, Pharrell Williams, Stargate nebo Polow Da Don. Na desce se objeví pouze dva hosté - rapper Ludacris a zpěvák Usher. Prvním singlem kolekce je skladba "Just Fine", za níž nedávno Mary dostala nominaci na Grammy. Druhým singlem bude "Work That". Obě skladby jsou ke slyšení na jejím MySpace.com.
Blackmore's Night - Paris Moon (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Blackmore's Night - Paris Moon
U nás velmi oblíbená dvojice Blackmore's Night slaví letos deset let od vydání své první desky. Při této příležitosti připravili pro své příznivce novinku s názvem "Paris Moon", kde je na DVD a CD zachycen jejich loňský koncert v pařížské Olympii. Vyjma vlastních písniček na disku najdete i "Rainbow Blues" od Jethro Tull, "Diamonds and Rust" Joan Baez, "Saint Teresa" Joan Osborne a od Deep Purple "Soldier Of Fortune". Něco více o "Paris Moon" vám odhalí i tato E-karta.
Lupe Fiasco - The Cool (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Lupe Fiasco - The Cool
Rapový objev minulého roku připravil druhou část své proklamované trilogie, po jejímž završení ukončí svoji kariéru. O produkci se postarali Kanye West, Mike Shinoda, DJ Premier, nebo The Neptunes. Mezi hosty desky jsou například Snoop Dogg, UNKLE, Sarah Green nebo Nikki Jean. Prvním singlem z alba byla skladba "Superstar", její stream je zde. Krátké ukázky z desky jsou ke slyšení tady.
Linkin Park - Minutes To Midnight (Tour Edition) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Linkin Park - Minutes To Midnight Tour Edition
Po velmi úspěšném albu "Minutes To Midnight" a ještě úspěšnějším turné, které zasáhlo i naši republiku a stále trvá, vydávají Linkin Park speciální tour edici právě tohoto alba. K původnímu seznamu skladeb přibyly ještě další tři kousky - dosud pouze digitálně vydaná "No Roads Left", Shinodův remix "What I've Done (Distorted Remix)" a "Given Up (Third Encore Session)". (vyšlo 10.12.)
Chingy - Hate It Or Love It (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Chingy - Hate It Or Love It
Čtvrté studiové album latino rappera je jeho druhým vydaným ve spolupráci s Ludacrisovým labelem Disturbing tha Peace. Album je plné hostů, mimojiné na něm uslyšíte Amerii, Slick Ricka, Trey Songs, Ricka Rosse nebo Anthony Hamiltona či právě Ludacrise. O většinu produkce se postaral L.T. Moe, jednu skladbu měli na starost Cool & Dre. Oficiálním singlem byla skladba "Fly Like Me", kterou rapper nechal streamovat na svém MySpace.com.
Damien Rice - Live From The Union Chapel (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Damien Rice - Live From The Union Chapel
Irský folkový zpěvák Damien Rice po dvou studiových albech vydává svoji první živé album. Nahrávka "Live From The Union Chapel" sice pochází už z roku 2003, ale původně vyšlo jen v Americe a to ještě v rámci promo akce. Nyní se tedy dostává do běžné distribuční sítě. Deska obsahuje osm skladeb, z nichž pět pochází z debutu "O" a tři písničky jsou novinky. Na "Live From The Union Chapel" se podílela samozřejmě i Riceho dlouholetá spolupracovnice Lisa Hannigan.
Jaheim - The Makings Of A Man (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaheim - Makings Of A Man
Jeho loňské album "Ghetto Classics" vloni dosáhlo na číslo jedna amerického žebříčku a r'n'b zpěvák Jaheim tak pro svoji novou kolekci dal laťku pěkně vysoko. První singl "Never" vstoupil nedávno do americké stovky a vy si ho můžete poslechnout na jeho stránce na MySpace.com. Mezi hosty alba je i Keyshia Cole a autorsky se na něm podíleli i R Kelly a Babyface. Na novince uslyšíte také coververzi "If You Think You’re Lonely" původně od Bobby Womacka, kterou ale proslavil Luther Vandross.
Michael Kocáb - Best Of (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme

Michael Kocáb - Best Of
Ve spolupráci s publicistou Davidem Nesnídalem vznikla zajímavá zpověď "Best Of", mapující hudební život Michaela Kocába od dětství až po dnešek a dotýkající se také jiných aktivit a událostí v jeho životě. Tento text je doplněn fotografiemi a upraven do podoby, která vizuálně vypadá jako CD, přičemž do dvou kapsiček je vložen výběr z hudební tvorby Michaela Kocába - jeho vůbec první best of. Toto 2CD mapuje jednotlivé žánry, kterým se M.Kocáb coby hudebník věnuje (klasika, rock, pop či šanson), a kromě jeho největších hitů nabízí také několik dosud nevydaných nahrávek. I seznam hostů (L. Bílá, V. Bílá, J. Korn, M. Dejdar, J. Bohdalová, P. Janda, P. Kolář, J. Kemr a další) vypovídá o velmi širokém záběru Michaela Kocába.

Dále vychází:

Různí - Dance, Dance, Dance/Vol.2 (EMI)
Různí - HSM/Muzikal ze Str.2/Nonstop (EMI)
Shakira - Shakira Oral Fixation Tour Blu-Ray (Sony BMG)
Tool - Vicarious DVD (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY