Předvánoční hitparády vedou Plain White T's a Čechomor

12.12.2007 22:19 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Jubilejní padesátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI nepřinesl ani změny na nejvyšších pozicích, ani zajímavé novinky. Zatímco všechno kolem z blížících se Vánoc blázní, v hitparádách je absolutní klid. Nejhranější jsou Plain White T's, nejprodávanější Čechomor.
Před pěti lety nám v rádiovém éteru hrál prim pan Kryštof, před čtyřmi Chinaski, před třemi Support Lesbiens a loni slovenská Peha. Připočteme-li předloňského krále Juanese s peckou "La camisa negra", je zjevné, že zástupci anglofonních hudebních gigantů to před Vánoci mají sakra těžké. To až letos je všechno tak jednoduše bílé...

Plain White T's - Hey There Deliah
© facebook interpreta
RÁDIA - Minulý triumf obhajují Plain White T's, což pro tuhle partu z Chicaga znamená již pátou jedničku z posledních šesti týdnů. Last Goodnight se naopak na jedničku zatím nedostali, ale týden co týden sebevědomě stoupají vzhůru a vzhledem k aktuálnímu stříbru jim už moc dalších met nad hlavou nezbývá - no, uvidíme příště. Poslední místo na bedně zbylo na letní Marquess a první pod bednou si uzmuli bramboroví Chinaski. Z osmičky se na pětku vyhoupnul úžasný Seal, za zády mu frčí nekonečná party zpěvačky Rihanny a na sedmičce si zase spoustu srandy užívá Tereza Kerndlová. Velké holky prý sice nefňukají, ale Fergie by asi začít měla, protože z minulé dvojky jí zbyla osma a oči pro pláč, pro magickou devítku se natáhli po několikáté již do desítky se vracející Linkin Park a vše uzavírá Ewa Farna. Černého Petra vyfasoval Kryštof, Wanastovky a Timbaland.

Nejvyšší ze čtyř rádiových novinek je na solidní jednatřicítce a jde o singl "Sorry Baby" od Airfare. Pro zbylé tři pak musíme až do poslední desítky, kde najdeme "In God's Hands" Nelly Furtado, "Nebudem ztrácet čas" Le Monde a "Won't Go Home Without You" Maroon 5.

Top 10 - rádia:
  1. Plain White T's - Hey There Delilah
  2. Last Goodnight - Pictures Of You
  3. Marquess - Vayamos compañeros
  4. Chinaski - Vakuum
  5. Seal - Amazing
  6. Rihanna - Don't Stop The Music
  7. Tereza Kerndlová - Have Some Fun
  8. Fergie - Big Girls Don't Cry
  9. Linkin Park - Bleed It Out
  10. Ewa Farna - La la laj

Čechomor - Sváteční
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Situace v obchodech je (možná) překvapivě stabilní, žádné orgie v rámci nákupních horeček se nekonají. První čtyřka nám zůstala zcela beze změny, takže obchodům kraluje stále vánoční Čechomor s Wanastovkama a Ewou Farnou jako čekateli. No, a brambory i tentokráte zbyly na Chinaski, což z nich dělá smolaře týdne (stačí si vzpomenout, kdo byl čtvrtý v rádiích). Malý krůček kupředu udělal pátý Kryštof, o trochu větší pak šestá Lucie Bílá a sedmá Lucie Vondráčková, takže duo televizních učitelů Svěrák / Uhlíř spadlo až na osmu. Rozporuplná novinka Tří sester je devátá a zpátky do desítky, i když jen na její úplný chvost, se vrací na Grammy nominovaná dvojice Glen Hansard / Markéta Irglová. Z té tak musela pryč výběrová Anna K.

Stejně jako v rádiích najdeme v žebříčku čtyři nová jména. Třetí desítku otevírá "Ta noc, kdy vyšlo slunce" Jana Nedvěda, dvě trojky vyšly na tématických "12 vánočních nej..." Janka Ledeckého a poslední pětku obohatilo cimbálové "Chvění" Hradišťanu a kompilace "Best Of Dance 2007/4". A jsme na konci. Příští týden se těším napočtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Čechomor - Sváteční
  2. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  3. Ewa Farna - Ticho
  4. Chinaski - 07
  5. Kryštof - Poločas
  6. Lucie Bílá - Woman
  7. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  8. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  9. Tři sestry - Mydlovary
  10. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY