V IFPI po dlouhé době zavládla nuda

14.11.2007 22:24 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Šestačtyřicátý týden silně voní mladým svatomartinským vínem a lehce zapáchá tuzemskou hitparádovou nudou. Česká pobočka IFPI totiž přišla s tím, že obě hitparády zůstaly na bedně beze změny... Takže nejhranější jsou Plain White T's a nejprodávanější Wanastovky.
Před rokem se poprvé na absolutní vrchol tuzemského éteru vyšplhal hit "Rubikon" ze stejnojmenného alba pana Kryštofa, před dvěma lety oběma hitparádám kralovali Chinaski, před třemi byl nejprodávanější Landův "Neofolk" a před čtyřmi zase "Babylón", díky Hutkovi aktuálně hodně médii propíraného, Jarka Nohavici. Ale jak že to vypadá dnes, tady a teď?

Plain White T's - Hey There Deliah
© facebook interpreta
RÁDIA - Na bedně se žádné přesuny nekonaly, takže z vrcholu na všechny i tentokráte koukají Plain White T's se singlem "Hey There Delilah", stříbro bere Enrique Iglesias za "Do You Know" a bronzová je Avril Lavigne - "When You're Gone". Ze šestky se pro bramborovou natáhl Timbaland a do pětky se protáhla také Fergie s "Big Girls Don't Cry". Třetím v partě vzhůru stoupajících jsou Marquess a jejich "Vayamos Companeros", naopak prvním hitparádovým potápěčem je na sedmičce Shaun Baker s minule čtvrtou "V.I.P.". Na osmě se poprvé v desítce představuje "Africa" (No Toto!!) Karla Wolfa, devátí jsou Supporti s "She's So Complicated" a nejvyšší společnost již tradičně uzavírá "Bleed It Out" kalifornských Linkin Park. Jediného černého Petra si vytáhl Kryštof a v desítce ho již není více.

V rádiích si solidně vede také pětice novinek, přičemž nejvíce toto tvrzení sedne na čtyřiatřicáté Linkiny ("Shadow Of The Day") a pětatřicátého Timbalanda ("Apologize"). Pro další dvojičku musíme až na závěr šesté desítky, kde za sedmapadesáté Simple Plan ("When I'm Gone") nasněžila "Early Winter" Gwen Stefani. Poslední novinku má pak na dresu se dvěma sedmama Celine Dion za hit "Taking Chances".

Top 10 - rádia:
  1. Plain White T's - Hey There Delilah
  2. Enrique Iglesias - Do You Know
  3. Avril Lavigne - When You're Gone
  4. Timbaland - The Way I Are
  5. Fergie - Big Girls Don't Cry
  6. Marquess - Vayamos companeros
  7. Shaun Baker - V.I.P.
  8. Karl Wolf - Africa
  9. Support Lesbiens - She's So Complicated
  10. Linkin Park - Bleed It Out

Wanastowi Vjecy - Best Of 20Let
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech na bedně taky nic nového, takže Wanastovky a jejich bestofka, potom Kryštof a ta jeho (poločasová) betofka a třetí do party je dvojka Svěrák / Uhlíř - také s bestofkou, pochopitelně. Na čtyřku se sedmičkou poskočili Chinaski a že Vánoce, Vánoce přicházejí nám na pětce připomíná nejvyšší novinka týdne od Čechomoru - "Koledy (Sváteční Čechomor)". Ďábelskou třetí šestku v řadě si připsalo "Ticho" Ewy Farné, na sedmu klesla tento týden námi makrorecenzovaná Lucie Bílá a jelikož už dlouho nebyla řeč o žádné výběrovce, tak na osmě je ta od Mekyho Žbirky a na devítce ta od Lucky Vondráčkové. No, a desítku má soundtrack k filmu "Once" Glena Hansarda a Markéty Irglové. Krátké stéblo si vytáhli Michal Hrůza, Kontrafakt a Halloween.

K vánoční novince od Čechomoru je nutno doplnit ještě tři další jména, a sice Divokýho Billa (DVD z "Rock For People" na třiadvacítce), Team ("Team 11" na jednatřicítce) a trio Zagorová / Hložek / Kotvald ("Můj čas" na čísle čtyřicet pět). A máme to komplet, takže příští týden napočtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  2. Kryštof - Poločas
  3. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  4. Chinaski - 07
  5. Čechomor - Koledy (Sváteční Čechomor)
  6. Ewa Farna - Ticho
  7. Lucie Bílá - Woman
  8. Miro Žbirka - 22x2 The Best Of
  9. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  10. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY