Nové desky pro 44. týden

28.10.2007 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Na pultu s novinkami se to bude hemžit samými zvučnými jmény - Beatles, Queen, Britney Spears, Eagles, Whitney Houston, Katie Melua, Backstreet Boys, Steve Vai, Robert Křesťan & Druhá Tráva, Helloween, Jamelia či Ready Kirken. Těm sekundují už méně známé Živé Květy, Baby Bash, Prouza, Marpo a Avenged Sevenfold.
Pokud se v pondělí 29. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Britney Spears - Blackout (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Britney Spears - Blackout
Britney Spears dost dlouho plnila noviny svými výstřelky, obnaženými klíny či rozháraným manželstvím, nyní konečně došlo na muziku. Novinku "Blackout" předznamenal první singl "Gimme More" a velmi brzy začaly další a další písničky prosakovat na internet. Novinka, která je hodně založená na elektronice a taneční hudbě, pak ve výsledku vychází o něco dříve, než bylo původně naplánováno. Výsledkem je i to, že většina hudebních médií přinesla recenze ještě před vydáním a ty jsou vesměs kladné. Na desce spolupracovala například Kara DioGuardi, Pharell Williams nebo nyní velmi ceněná Robyn. Celá deska je už nyní ke slyšení například na mtv.de.
Eagles - Long Road Out Of Eden (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Eagles - Long Road Out Of Eden
Zní to sice neuvěřitelně, ale legendární Eagles, kapela, jež má na svědomí druhou nejprodávanější desku všech dob, je zpět. Od roku 1979 jejich fanoušci čekají na nový počin. Je v plánu už od roku 2001, ovšem soudní spory s bývalým členem Donem Felderem ji pozdržely až do letošního roku, kdy vychází "Long Road Out Of Eden". Aby se Eagles fanouškům revanšovali, připravili hned dva disky s celkem dvaceti písničkami za cenu jednoho CD. Čtyři ukázky z této novinky jsou k dispozici na jejich MySpace.com.
Katie Melua - Pictures (Curepink)
web / MySpace.com / psali jsme

Katie Melua - Pictures
Katie Melua naprosto boří mýty o tom, že ke komerčnímu úspěchu je třeba velké vydavatelství. Přes čtyři miliony prvních dvou alb prodala přes malé vydavatelství Dramatico, čítající deset zaměstnanců. Třetí deska "Pictures" této jazz-bluesové zpěvačky sice vyšla v zahraničí již začátkem tohoto měsíce, ale k nám se dostává s mírným zpožděním. Na novince se rozvinula Melua ve velké míře jako autorka, když společně s producentem Mikem Battem napsala většinu písniček. Čtyři kousky můžete ochutnat na jejím MySpace.com.
Robert Křesťan & Druhá Tráva - Dylanovky (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Robert Křesťan & Druhá Tráva - Dylanovky
Bob Dylan jako bluegrass? Že to nejde? Ale ano a velmi dobře - Robert Křesťan to dokazuje na novince "Dylanovky", kde za mírné asistence Honzy Vyčítala a Wabiho Daňka otextoval Dylanovy písničky a s Druhou Trávou je nahrál. Vedle zmíněných se na desce podíleli ještě Pavel Bobek, zpěvačky Pavlína Jíšová a Katka García, pianista Ivo Viktorin a bubeník Jiří K. Stivín. Hned čtyři písničky z této velmi zajímavé desky jsou plně k dispozici v příslušné sekci webu Druhé Trávy.
The Beatles - Help! (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Beatles - Help!
Zdá se vám, že album "Help!" legendárních The Beatles je v obchodech už poměrně dlouho na to, abychom jej zařazovali do Nových desek? Ne, nemějte obavy, jedná se o stejnojmenný film, který konečně oficiálně vychází na DVD, respektive na dvou DVD. Samotný film je samozřejmě remasterován a přemíchán do 5.1. Druhý kotouček pak obsahuje dokumenty, vystřižené scény, vzpomínky štábu a řadu dalších bonusů. Fanoušci kapely ale nebudou sahat po normálním vydání, ale po speciální edici v exkluzivním balení s přiloženou šedesátistránkovou knihou, soundtrackem a plakátem kapely. Trailer k tomuto DVD je k vidění zde.
Backstreet Boys - Unbreakable (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Backstreet Boys - Unbreakable
Chlapeckou skupinu Backstreet Boys minulý rok opustil Kevin Richardson a nová deska "Unbreakable" tohoto amerického boybandu vznikala už jen ve čtveřici. Album produkoval Dan Muckala ('NSync a Mandy Moore) a o něco více známý, Grammy oceněný John Shanks. První singlem je "Unconsolable", který je ke slyšení na MySpace.com Backstreet Boys.
Prouza - V tichosti (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme

Prouza - V tichosti
Kapela z Frýdku-Místku existuje už osmnáct let, ale spoustu z těch roků o ní nebylo slyšet. O lecčems svědčí fakt, že "V tichosti" je jejich teprve třetí album a první po patnácti letech. (První dvě desky vyšly nedávno v reedici.) Z původní sestavy z 90.let už zbyl jediný člen. Nové album, které produkoval Dušan Neuwerth, propaguje animovaný klip "Cestou domů". Podívat se na něj můžete zde na YouTube.com.
Queen - Queen Rock Montreal (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Queen - Queen Rock Montreal
Jak je patrné z názvu, dostává se do obchodů opětovně záznam legendárního koncertu Queen v kanadském Montrealu z roku 1981, kde Mercury a spol. hráli pro osmnáct tisíc fanoušků. "Queen Rock Montreal" vychází hned v několika podobách. Nejjednodušší je zřejmě 1 DVD respektive 2CD verze s plně remasterovaným koncertem, o něco exkluzivnější je verze se dvěma DVD, kde na druhém disku najdete vystoupení Queen na Live Aid. V plánu jsou i verze Blu-ray a HD-DVD. Poslední formát ocení milovníci černých desek, kteří mohou sáhnout po trojLPčku. Řadu dalších informací a především ukázek a videoklipů přináší speciální stránky tohoto titulu.
Marpo - Rapstar (Universal Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Marpo - Rapstar
Domácí pop-rapper a samozvaný "král metafor" vydává své třetí album, první na velké značce. Ve studiu mu pomohli kolegové Hard Target, Chief, zpěvačka Lisa Gallo a MC Wohnout, o beaty se postarali finský producent K-Field a američtí Vandalized Produciotions a Outthere. Na finálním mixu se podílel i Gipsy z Gipsy.cz. Minutové ukázky písní si můžete poslechnout zde.
Různí - I'm Not There (soundtrack) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - I'm Not There (soundtrack)
Aby toho Boba Dylana nebylo málo, máme ho tu podruhé. Tentokrát ve filmu s názvem "I'm Not There" mapující život této legendy. Dvoudiskový soundtrack z filmu je pochopitelně postavený na jeho písničkách, které ale vyjma titulní skladby nazpívali jiní umělci. Objevují se tu takové jména jako Eddie Wedder, Willie Nelson, Sufjan Stevens, Charlotte Gainsbourg, Jack Johnson a Million Dollar Bashers, což je superskupina tvořená členy Sonic Youth a dalšími hudebníky včetně Dylanova basáka Tonyho Garniera. Nás bude jistě zajímat, že o jednu skladbu se tu postarali i Glen Hansard a Markéta Irglová. Atmosféru tohoto soundtracku můžete nasát díky čtyřem ukázkám na MySpace.com.
Helloween - Gambling With The Devil (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Helloween - Gambling With The Devil
Německá heavy metalová legenda připravila své dvanácté studiové album přesně na svátek Halloween. Bude to první materiál po čtyřech letech od alba "Rabbit Don't Come Easy". Předloni se připomněli CD/DVD kompletem s reedicí alba "Keeper Of The Seven Keys". O produkci se postaral Charlie Bauerfeind (Saxon, Blind Guardian) a první singl "As Long As I Fall" je ke slyšení na jejich MySpace.com. Kapela desku představí v polovině prosince na několika koncertech v Čechách a na Moravě.
Ready Kirken - SvětyReadyKirken (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Ready Kirken - SvětyReadyKirken
Týden po svém někdejším frontmanovi Michalovi Hrůzovi vydávají novou desku i Ready Kirken. S novým zpěvákem Honzou Polonským se před nedávnem také v tichu rozešli a za mikrofon tedy nastoupil baskytarista Ondřej Herold. Novinka, jež má mít rockovější a zemitější zvuk, dostala název "SvětyReadyKirken" a zatímco o hudbu se postarala celá kapela, texty má na svědomí Tomáš Roreček. První singl "Život je výlet" si můžete poslechnout například na webu kapely.
Baby Bash - Cyclone (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Baby Bash - Cyclone
Třetí studiové album hispánského rappera a zpěváka doprovází do žebříčků americký Top 10 hit "Cyclone" s T-Painem. Už předtím ale Baby Bash vypustil "Mamacita" s Marcosem Hernandezem a "Na Na (The Yummy Song)". Další hosté na albu jsou Akon, Sean Kingston, J. R. Rotem, Lil Jon nebo Aundrea Fimbres z Danity Kane. Na jeho MySpace.com si můžete poslechnout aktuální hit "Cyclone" i píseň "What Is It", kterou už začala některá rádia hrát jako další singl.
Steve Vai - Visual Sound Theories DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Steve Vai - Visual Sound Theories
Na začátku léta přišel kytarový mág Steve Vai s deskou "Sound Theories", kterou nahrával s Nizozemským metropolitním orchestrem na přelomu let 2004 a 2005. V rámci spolupráce se uskutečnila série koncertů a jeden z nich se nyní dostává na DVD s názvem "Visual Sound Theories". To obsahuje přes dvě hodiny záznamu ve čtrnácti skladbách a pochopitelně řadu bonusů.


Živé květy - Bez konca (Slnko Records/Panther)
web / myspace / psali jsme

Živé květy - Bez konca
Bratislavská folk-rocková skupina Živé kvety (neplést si s českými folkovými Květy) existuje už třináct let a právě vydává své páté studiové album. Je to dva roky po posledním počinu "Sloboda". O produkci a mix se postaral Petr Nejezchleba a ukázky všech skladeb ať už v mp3 či streamu nabízí kapela zde.


Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold
Minulým albem "City Of Evil" kalifornských Avenged Sevenfold se tahle pětičlenná hard rocková parta prosadila po celém světě. S novou eponymní deskou by jistě chtěli na tento úspěch navázat, ačkoliv by podle členů kapely neměla být přímým pokračováním úspěšné "City Of Evil". Ke spolupráci na albu si Avenged Sevenfold přizvali zpěvačku Shannu Crooks, která zpívá hned ve třech písničkách. Čtyři ukázky z desky můžete slyšet na MySpace.com kapely.

V krátkosti

Tentokrát není nabídka výběrů tak široká, ale přeci jen se pár titulů najde:

  • Zřejmě nejslavnější jméno, které se v nabídce výběrů tento týden objevuje, je Whitney Houston. Její "The Ultimate Collection" v osmnácti skladbách rekapituluje celou její kariéru, ovšem nic navíc zřejmě nepřináší.
  • Podobně jako Whitney Houston je na tom i britská zpěvačka Jamelia, která ale nemá tolik hitů, a její fanoušci se tedy musí na "Superstar - The Hits" spokojit pouze s jedenácti položkami. Ani ona žádnou přidanou hodnotu nenabízí.

Dále vychází:

Alarm - Collection (EMI)
Čtyřlístek - Superkapela z Třeskoprsk (EMI)
Dave Koz - Memories Of Winter's Night (EMI)
Derek Martin - Take Me Like I Am (EMI)
Eyehategod - Dopesick (EMI)
Eyehategod - In The Name Of Suffering (EMI)
Eyehategod - Take As Needed For Pain (EMI)
Hurt - Vol.II (EMI)
Jamelia - Superstar - The Hits (EMI)
Jasná Páka/Hudba Praha - 25 Pecek/Live DVD (EMI)
Maxim Turbulenc - 2008 (EMI)
Puscifer - V is for Vagina (Sony BMG)
Různí - Disney Singalong (EMI)
Různí - Heartbreak Kid (soundtrack) (EMI)
Různí - Martian Child (Sony BMG)
Různí - The Ultimate Classical Christmas (Sony BMG)
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks 2LP (EMI)
Shadows Fall - Seeking The Way/Best Of (EMI)
Silversun Pickups - Carnavas (Warner Music)
Slayer - Unholy Alliance DVD (Sony BMG)
The Lemonheads - Greatest Hits (Warner Music)
Westlife - Home (singl) (Sony BMG)
Whitney Houston - The Ultimate Collection (Sony BMG)
Worlds Apart - Best Of (EMI)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY