James Blunt suverénně vládne britskému albovému žebříčku

24.09.2007 16:31 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nikdo snad nemohl čekat, že James Blunt se svojí novinkou "All The Lost Souls" nebude po prvním týdnu vést britský žebříček. Malým zklamáním je určitě poměrně nízký prodej - ani ne 120 tisíc kusů. V singlovém pořadí "Beautiful Girls" Seana Kingstona začaly už druhý měsíc na vrcholu.
Sean Kingston - Sean Kingston
© facebook interpreta
Už čtvrtý týden v řadě okupuje číslo jedna britského singlového žebříčku Sean Kingston. "Beautiful Girls" neohrozil ani 50 Cent a jeho "Ayo Technology", kterému patří číslo dvě. V žebříčku jsou Fiddy, Timberlake a Timbaland o týden déle než Kingston, ale teprve minulý týden vyšel singl fyzicky a na jedničku mu chybělo tisíc pět set kusů. Možná budete překvapeni, ale je to rapperův žebříčkově nejúspěšnější singl kariéry v Británii. Vrchol byla dosud trojka pro "In Da Club". Na trojku klesají Plain White T's s "Hey There Delilah". Nejvýše postavenou novinku mají na šestce Babyshambles, "Delivery" je první singl z druhé desky Dohertyho party, která se bude jmenovat "Shotter's Nation". V prvním fyzickém týdnu se do desítky posunuli i Foo Fighters, díky osmičce "The Pretender" přerušili dvouletý půst Top 10 singlů. Čtrnáctý je Elvis s reedicí "Don't", společný singl Iana Browna a Sinead O'Connor "Illegal Attacks" je šestnáctý a novince The Enemy "You're Not Alone" patří číslo osmnáct.

    Top 10 - singly:
  1. Sean Kingston - Beautiful Girl
  2. 50 Cent feat. Justin Timberlake & Timbaland - Ayo Technology
  3. Plain White T's - Hey There Delilah
  4. Kanye West - Stronger
  5. James Blunt - 1973
  6. Babyshambles - Delivery
  7. Scouting For Girls - She's So Lovely
  8. Foo Fighters - The Pretender
  9. Rihanna - Shut Up And Drive
  10. Timbaland feat. Doe/ Keri Hilson - The Way I Are

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

James Blunt - All The Lost Souls
© facebook interpreta
V albovém žebříčku překvapení nenastalo a James Blunt suverénně debutuje na vrcholu s druhým alebm "All The Lost Souls". V prvním týdnu se desky prodalo 118 tisíc kusů, což je pátý největší týdenní prodej letošního roku. Na dvojku klesl Kanye West s "Graduation". Mezi něj a jeho žebříčkového soupeře 50 Centa, který je s "Curtis" čtvrtý, se ještě vešla Amy Winehouse. Debut electro-rockové kapely Reverend & The Makers "The State Of Things" je na čísle pět, další novinky se seřadily od čísla devět do čísla dvanáct. Nejprve jdou veteráni - Mark Knopfler s "Kill To Get Crimson" a "Hits" Phila Collinse uzavírají první desítku, debuty Booty Luv s "Boogie 2Nite" a Scouting For Girls "Scouting For Girls" otevírají tu druhou. Patnáctka patří ještě Status Quo a jejich nové studiovce "In Search Of The Fourth Chord". Z dalších zajímavých desek ještě registrujeme finské HIM a "Venus Doom" na čísle 31, Turin Brakes s "Dark On Fire" o pět příček níže a první album za hranicí Top 40 je Manu Chao a "La Radiolina".

    Top 10 - alba:
  1. James Blunt - All The Lost Souls
  2. Kanye West - Graduation
  3. Amy Winehouse - Back To Black
  4. Cent - Curtis
  5. Reverend & The Makers - The State Of Things
  6. KT Tunstall - Drastic Fantastic
  7. Plain White T's - Every Second Counts
  8. Luciano Pavarotti - The Ultimate Collection
  9. Mark Knopfler - Kill To Get Crimson
  10. Phil Collins - Hits

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY