Willovy docela obyčejný holky

26.09.2007 05:00 - Honza Sedláček | foto: facebook interpreta

Tvůrčí mozek hip-popových Black Eyed Peas v poslední době vypomáhal s kariérou kdekomu a musí se nechat, že ve většině případů šlo o výpomoc velice zdařilou. Bylo by tedy s podivem, kdyby se Will.I.Am nerozhodl využít svou současnou fazónu k práci na vlastní sólovce. Očekávání bylo nemalé. Tak jaká?
6/10

Will.I.Am - Songs About Girls

Skladby: It's Over, Heartbreaker, I Got It From My Mama, She's A Star, Get Your Money, The Donque Song, Impatient, One More Chance, Invisible, Fantastic, Fly Girl, Dynamite Interlude, Ain't It Pretty, Make It Funky, S.O.S. (Mother Nature), Spending Money (bonus track)
Vydáno: 24.09.2007
Celkový čas: 66:13
Vydavatel: Universal
Pro začátek by bylo asi nejlepší konkretizovat poněkud obecnější úvodník. Will.I.Am, vlastním jménem William James Adams Jr., je širší veřejnosti znám především jako frontman a zakládající člen různými médii často přeceňovaných a výše uváděných BEP. Ti více zainteresovaní ale znají tohohle pána zároveň jako šikovného producenta a člověka, který stál za nedávným úspěchem "The Dutchess" kolegyně Fergie, částečně se podílel na Justinově majstrštyku "FutureSex/LoveSounds" a kus práce odvedl i na novinkách kámoše Nase, Macy Gray či P. Diddyho. Vzhledem k tomu, jaká prodejní čísla pak nahrávky povětšinou vykazovaly, bylo jasné, že třetí sólový Will.I.Am, ale první se statusem hvězdy, na sebe nenechá dlouho čekat.

Slušné promo měla deska "Songs About Girls" zajištěna už jen Willovými přehnaně testosteronovými řečmi o "poctivém rapovém nářezu". Realita je ale, jak už to v hudební branži bývá, přece jen o něco méně velkohubá. Album totiž začíná přesně tam, kde před dvěma lety dohrálo to vydané pod hlavičkou jeho kořenové grupy.

Všechny tracky jsou hravé, povětšinou veselé a k tanečním parketům velmi laskavé. Jenže už to nejsou odsejpávačky, při kterých se vám budou slečinky v klubu divoce vrtět v klíně. Spíše vás při nich vezmou za ruku, očima hledajíc nějaké to intimně osvětlené zákoutí. Výjimka? Úvodní singl "I Got It From My Mama" coby vykuchaná hitovka "Hey Mama" a sirénami podbarvená "Make It Funky". U dalších bych si jakýkoliv drive vážně jen vycucával z prstu.

Dobrá. Že Will.I.Am přeřadil na nižší rychlostní stupeň, už víme, ale to mu přece nelze vyčítat. Navíc, přes rychlé samply, natřásání se a odhalování tělesných předností tu byla vždycky hlavně kamarádka Fergie. Problém vězí v ničem jiném. "Songs About Girls" prohrávají zápas o vyšší než šestkové hodnocení hlavně absencí vlastního, nějakým způsobem zapamatovatelného výrazu a zároveň neschopností zaujmout minimálně výraznou melodií. Sebevíc soustředěný poslech, který by u podobných žánrových desek ani neměl být třeba, ve vás zanechá jen neutuchající dojem obyčejnosti. Po všech těch vavřínech se prostě čekalo něco většího. Tohle nemůže a taky nebude stačit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY