V Akropoli zahrají Guitar & The Great Release

10.09.2007 09:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Michael Lückner
© palacakropolis.cz
Guitar je pseudonymem nebo též jedním z projektů německého hudebníka Michaela Lücknera, který organicky spojuje akustické a elektronické zvuky do hudby zahrnující širokou šíři vlivů, od Milese Davise po kytarové stěny a la My Bloody Valentine. Tento německý hudebník vystoupí 12. září v Paláci Akropolis

Lückner začal hrát na kytaru ve svých čtrnácti letech a do současnosti vydal deset alb se svými projekty Guitar / Computerjockeys / Digital Jockey. Na poli šoubyznysu je opozdilcem, neboť studoval filozofii a věnoval se akademické dráze, než ve svých 32 letech započal hudební kariéru.

V roce 1999 vydal s Wolfgangem Hagedornem v německém Kolíně album "Computerjockey", obsahující klubový hit "Pingpong". Poté následovalo dvouleté turné, kdy formace zahrála dvě stě padesát laptopových gigů po evropských klubech, festivalech a barech. V říjnu 2001 spatřilo světlo světa první album "Sunkissed" a prodalo se ho přes deset tisíc kopií po celém světě. Jednalo se o hold a vzpomínky na Lücknerovu první lásku - kytaru. Nahrávka se setkala s velkým ohlasem v Japonsku a USA, se svými symfonickými kytarovými stěnami a svůdnými vokály Ayako Akashiby a Reginy Janssen z kolínské skupiny Donna Regina.

Následující alba "Honeysky" a "Saltykisses" vyšly pouze v Japonsku, po nich přišlo turné po zemi vycházejícího slunce s úspěšným vystoupením na prvním Sonarsound festivalu v Tokiu v roce 2004.

Po desce "Tokyo", s tradičními japonskými a čínskými strunnými nástroji koto a pipa, která v sobě nese klid a meditační náladu východní hudby, vydal letos v květnu Guitar plně symfonicky-kytarové album na německém labelu Onitor s názvem "Dealin With Signal And Noise". Na konci roku vyjde "Salt & Honey" - album složené z "the best of" dvou japonských nahrávek.

V listopadu a prosinci se Guitar opět chystá na turné do Japonska a v létě 2008 ho čeká společná šňůra s americkou formací Voyager One, která s ním spolupracovala na albu "Dealin With Signal And Noise". V současnosti Lückner rozjel další spolupráci s mladou německou skupinou The Great Release, jíž objevil na jejich MySpace profilu a s níž odehraje několik koncertů po Evropě a německých festivalech, včetně svého vystoupení v Paláci Akropolis.

O prázdninách, konkrétně 8. srpna, vyšlo album "It's Sweet To Do Nothing!". Zajímavostí je, že se jedná pouze o digitální vydání dostupné na iTunes, Napsteru, Sony Connectu, MusicNetu, eMusicu a Rhapsody. Album je inspirováno volným časem, prázdninami, dovolenou, prostě odpočinkem a dobou, kdy člověk nepracuje, pouze bloumá, prochází se, pozoruje a hlavně cítí a vnímá.

Vstupenky lze zakoupit v sítích Ticketpro a v kavárně Akropolis v ceně 200 a 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY