Joanna Newsom zazáří v Praze

07.09.2007 16:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Joanna Newsom
© joannanewsom.co.uk
Kulturní svět zaznamenal před časem nástup nového hudebního směru freak-folkových písničkářů. Základem jejich tvorby je z velké části jazz a hudební tvorba konce šedesátých let. Nejvýraznější představitelkou tohoto nového směru je droboučká pětadvacetiletá harfenistka Joanna Newsom.

I když by se dalo podotknout, že tento nový směr je čistě americkou záležitostí, Joannu předchází celosvětově skutečně velká pověst a hlavně nesporný velký talent. Patří do stejné party jako Coco Rosie nebo Antony And The Johnsons, v jejím hlase a výrazu uslyšíte Kate Bush, Tori Amos nebo Björk.

Zájem o "živé" muzikanty roste. Joanna vyráží na celosvětové turné, jehož evropská část vyvrcholí již dnes vyprodaným zářijovým koncertem v londýnské Royal Albert Hall. 14. září předvede své umění i v České republice v pražském Divadle Archa. Její koncert bude bezesporu významnou kulturní událostí pro příznivce nových talentů, ale samozřejmě nejen pro ně. Emoce, které vkládá do svých vystoupení jsou tak obrovské a přitom tak čisté a nevinné, až to vyráží dech a hladí po duši zároveň.

Joanně Newsom budou předskakovat The Moore Brothers, kteří v Čechách vystoupí také poprvé.

Vstupenky lze zakoupit ve třech kategoriích: 1. kategorie (sezení) 690 Kč, 2. kategorie (sezení) 590 Kč, 3. kategorie (stání) 490 Kč, a to v síti Ticketpro a v pokladně Divadla Archa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY