Irský objev roku Humanzi zahraje v Roxy

27.08.2007 08:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Humanzi
© myspace.com/humanzi
V pražském hudebním klubu Roxy se 24.září objeví jedna z nejnadějnějších irských kapel poslední doby - rock’n’rollová parta Humanzi. Tato kapela, která si před rokem odnesla ocenění za objev roku při předávání cen Meteor a letos je nominována na nejlepší irskou kapelu roku, vystoupí v Roxy v rámci pořadu Free Mondays.

Humanzi jsou čtveřicí cílevědomých jedinců po zuby ozbrojených ostrými beaty a přímými texty, kteří si dali za úkol přinést vám energií nabitý rock’n’roll nesoucí smysluplné sdělení. V jejich hudbě se protkávají neveselé úvahy o osamělosti, predátorské kultuře a izolaci s povznášející hudební složkou tak harmonicky, že nebudete vědět, zda máte vzít do ruky cihlu a rozbít nejbližší okno, nebo se otočit a obejmout kohokoliv, kdo tam zrovna bude stát.

Humanzi vydali své debutové album "Tremors" na labelu Fiction / SFR v červnu 2006 a najdete na něm velmi kladně přijaté singly "Fix The Cracks" a "Diet Pills And Magazines". Album produkoval Chris Vrenna (Nine Inch Nails) a dobrý přítel kapely Garreth Mannix. Vznikla tak špinavá, odvážná, upřímná a útočná kolekce jedenácti post-punkových klenotů. V uplynulých dvou letech Humanzi hráli před takovými veličinami, jakými jsou Foo Fighters, The Strokes, The Pixies a jeli společné turné mimo jiné s Dirty Pretty Things, Peaches a White Rose Movement.

V minulém roce hráli v hlavním čase na pódiu New Band Stage velkého britského festivalu Oxegen, objevili se také na festivalech v Readingu a Leedsu, na Wireless Festivalu, hudebním maratonu CMJ, do New Yorku si je na koncert pozval časopis Fader a v Nizozemí hráli na festivalu Eurosonic. Ostrovní diváci mohli vidět jejich televizní vystoupení v kultovních pořadech "Other Voices" a "The Late Late Show," vídat je mohou i na stanicích T4 a MTV2.

Letos se chlapci chystají do Berlína, aby tam nahráli své druhé album.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY