Týden v popu (19.)

20.09.2007 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V devatenáctém Týdnu v popu projevím velké zklamání nad tím, jak se zvrhl comeback Britney, trošku si rýpnu do Wanastowek a v Pop Jukeboxu upozorním na skladby od Turin Brakes, Sugababes a Bloodhound Gang, kteří udělali coververzi videoklipu (!) Chris Isaaka.
Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Britney Spears
© Reuters
Fak jů, Britney

V minulém Týdnu v popu jsem poměrně nadšeně reagoval na nový singl Britney "Gimme More" a předpovídal, že to bude comeback jako prase. Asi by byl, kdyby to jeden člověk nekazil, kde jen šlo. Jo, sama Britney.

Málokdo měl tak výtečnou startovací pozici pro vytáhnutí ze dna opět na výsluní. Singl začala americká rádia masivně nasazovat, ohlášené vystoupení na MTV Video Music Awards mělo být ozvláštněno kouzelníkem Crissem Angelem. Všichni byli nažhavení na comeback roku a zpěvačka pak předvedla tohle. Trapas je slabé slovo. Playback. Žádný kouzelník. Britney se po pódiu sotva ploužila, tanec se tomu říkat nedá a vypadala, že tam vlastně ani nechce být. Hned druhý den americká média její vystoupení označila za pohromu a rádia singl téměř přestala hrát. Dokonce se objevily fámy, že se zpěvačka na předávání televizních cen Emmy, které následovaly o pár dní později, za svůj výkon omluví (což se nestalo). Tohle nebude comeback. Tohle je konec. Pak ji opustil i manažer a právník, začalo se mluvit o tom, že děti budou při rozvodu přiklepnuty jejímu manželovi... A nadávat může jen sobě.

Že ale lidi její otevírací vystoupení na cenách MTV zajímalo, svědčí fakt, že přenos sledovalo o 20 procent lidí více než minulý rok. To jsou ty paradoxy.

Wanastowi Vjecy
© wanastowivjecy.cz
Velkej první podzimní den

Wanastowi Vjecy dle mého názoru ne úplně dobře zpropagovali comebackovou desku "Torpédo" (jen dva singly a oba balady), ale na konec října zato nachystali 2CD+DVD výběrovku. Singlovka "Velkej první letní den" se do rádií dostala už v červnu, ale na klip se čekalo až do září. Jindy takováto prodleva u českých skladeb tolik nevadí, ale u takovéhoto typicky letního titulu je to docela sranda, že se to nepovedlo lépe načasovat.

Pop Jukebox

Turin Brakes - Dark On Fire (9/10)
mp3 download
Turin Brakes - Stalker (7/10)
video na YouTube.com

Turin Brakes - Dark On Fire
Dvojice Turin Brakes vydala před pár dny nové album "Dark On Fire", na němž opět trošku proměnila své písničkářství. Tu rychlejší část představuje singl "Stalker", pomalejší a zasněnější (jak máme Turin Brakes nejradši!) pak titulní skladba, kterou dala kapela na svůj web zdarma ke stažení. Pokud bych měl volit jenom mezi těmito dvěma jejich polohami, ta pomalá jasně vítězí.

Sugababes - About You Now (7/10)
video na YouTube.com

Sugababes - About You Now
U dívčí trojice Sugababes sice kromě skalních fandů asi nikdo neví, kdo že je zrovna členkami, ale i přes velkou fluktuaci se jim daří dělat už dlouho výborné singly a většinou i dobré desky. Po další personální změně přijde v říjnu nové album "Change", který uvozuje singl "About You Now". Pryč jsou sice doby ujetých pecek, jako byla třeba "Freak Like Me", ale i tak je novinka dalším povedeným zářezem do jejich hitové diskografie.

Bloodhound Gang - Screwing You On The Beach At Night (3/10)
video na YouTube.com

Bloodhound Gang
Bloodhound Gang by asi zase chtěli zažít úspěch, jaký se jim nečekaně před lety podařil s "The Bad Touch", a tak mezi deskami přišli se speciálním singlem "Screwing You On The Beach At Night". Kytary zase nechali ve futrálech a pustili se na pole té nejtuctovější elektroniky. Videoklip je velmi povedenou parodií na "Wicked Game" Chrise Isaaka (jen on a koooočka na pláži, pamatujete?), ale pusťte si ho radši bez hudby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY