Putovní festival České hrady skončil

08.08.2007 14:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

České hrady.cz logo
© facebook interpreta
Během uplynulého víkendu ukončil své putování na hradě Bezděz festival České hrady.cz, který probíhal od 13. července, vždy v pátek a sobotu na čtyřech hradech v různých regionech České republiky. Na Bezděz se nakonec sjelo šest a půl tisíce lidí, letošní třetí ročník Českých hradů.cz tak navštívilo dohromady dvacet čtyři tisíc hudebních fanoušků. Návštěvnost čtyř historických míst, Točníku ve Středočeském kraji, Kunětické hory v Pardubickém kraji, Švihova na Plzeňsku a Bezdězu na Liberecku, během festivalu předčila dokonce očekávání organizátorů, kteří počítali s návštěvností okolo dvaceti tisíc lidí.

Páteční program byl vždy organizován v komornějším duchu přímo v hradních prostorách, kde vystupovala Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa nebo Jiří Schmitzer. "Příjemnou atmosféru v těchto netradičních prostorách vždy umocňoval karneval v maskách, který se ukázal být sympatickým zpestřením," uvedl jeden z organizátorů Viktor Souček z agentury Riff Raff. Sobotní program probíhal vždy na dvou scénách v podhradí, kromě vodního hradu Švihov, kde proběhl z části na nádvoří a přímo vedle hradeb, za účasti předních českých kapel a interpretů jako jsou Aneta Langerová, Kryštof, Divokej Bill, Gaia Mesiah, Wohnout, Vypsaná fiXa, UDG a další. Návštěvníci měli ke vstupu na festival také vstupenku zdarma na stálé expozice hradů. "Zájem návštěvníků o prohlídky na hradech, které jsem nabídli v rámci vstupného zdarma, byl letos opravdu vysoký," potvrdil Michal Šesták z pořádající agentury Nedomysleno. Velký ohlas zaznamenala k potěšení organizátorů i vystoupení kapel jako Bratři Orffové nebo Hudba Praha, dorazili i příznivci hip-hopu, kteří si mohli poslechnout například Indy&Wich nebo P.S.H.

Organizátoři uvažují, jaké kapely by se měly objevit na festivalu České hrady.cz v příštím roce. "Pokud mají návštěvníci nějaké tipy nebo přání ohledně interpretů, kteří by mohli na festivalu příští rok vystoupit, budeme rádi, když je uvedou v diskusi na webových stránkách festivalu," dodává tisková mluvčí festivalu Martina Reková.

Festival České hrady.cz se zaměřuje na propojení netradiční atmosféry českých historických památek a představení největších českých hudebních hvězd. Festival podporuje aktivní trávení volného času a napomáhá zviditelňování krásných historických památek v jednotlivých regionech České republiky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY