MP3 Jukebox 30/2007

01.08.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

The Cribs - Men's Needs (CSS Remix) (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro-rock

Tilly And The Wall - The Freest Man (CSS Remix) (5/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro - rock

The Cribs - Men's Needs
Brazilská electro-rocková úderka Cansei de Ser Sexy a podle mého názoru se moc nepovedl. Rovný beat a vokodérové harmonie jsou už moc i na mě. Jen dodám, že "The Freest Man" je singl, který ohlašuje nové album Tilly And The Wall.
Modeselektor - Edgar (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: elektronika

Modeselektor - Happy Birthday!
Německá producentská dvojice Modeselektor má venku nové album "Happy Birthday!" a jak je u nich zvykem, kříží na něm electro, breakbeaty a hip hop. Mezi hosty figuruje i Thom Yorke (kapela patří mezi oblíbence frontmana Radiohead), francouzští rappeři TTC nebo Maxïmo Park. Naše ukázka "Edgar" je trochu nečekaně pomalá a meditativní a na desce slouží jako malé odpočinutí před následnou breakbeatovou pumelenicí "Hyper Hyper". Aby to ale byl čistý ambient na vychladnutí, nesměla by tam být ta tvrdá basová linka.
Dub Trio - One Man Tag Crew (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: dub, post-punk

Dub Trio - Cool Out And Coexist
Newyorská bělošská trojice Dub Trio nahrávala živé nástroje pro hiphopové hvězdy, ve skutečnosti ale mnohem více milují reggae a dub. Loňské album "New Heavy" poctil návštěvou Mike Patton a společná skladba "We're Not Alone" se objevila i na Pattonově albu "Peeping Tom". Letošní léto nám zpříjemní koncertní deskou "Cool Out And Coexist" a jak dokazuje ukázka "One Man Tag Crew", kapela na něm suverénně bruslí mezi dubem a punkem.
Stereo Total - Patty Hearst (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro punk

Stereo Total - Paris Berlin
Píseň o umělecké teroristce ze 70. let jménem Patty Hearst už natočili Camper Van Beethoven, The Misfits nebo Patti Smith, teď se k nim přidává německo-francouzské duo Stereo Total. Nečekejte nic lepšího než rytmus ze starého syntezátoru casio, harmoniku a špatný zpěv vokalistky Brezel, přesto má "Patty Hearst" kouzlo Warholovy plechovky. Píseň najdete na novém albu kapely "Paris-Berlin".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY