Manažeři Happy Mondays pomáhají nadací nemocnému kamarádovi

16.07.2007 16:02 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Happy Mondays
© ear.fm
Tony Wilson, bývalý šéf vydavatelství The Factory Records a objevitel Joy Division a Happy Mondays, bojuje s rakovinou. Na její léčbu mu však chybějí peníze.

A právě proto se Nathan McGough a Elliott Rashman, tedy bývalý a nynější manažeři skupiny Happy Mondays, sešli a rozhodli se svému dobrému kamarádovi pomoci. Založili společně nadaci, která by měla pomoci náročnou léčbu Tonyho Wilsona financovat.

Poté, co u něj selhala chemoterapie, mu byla doporučena jistá velmi drahá léčba. Potřebné finance však bohužel Wilson k dispozici nemá. "Dřív jsem vždycky říkal, že někteří lidé dělají peníze, jiní píší dějiny. Toto pořekadlo je ale vtipné jen do té chvíle, kdy ty peníze sami nepotřebujete. Jsem asi jedinou osobou hudební branže, která vlastně nikdy žádné velké peníze neměla," uvádí ke své finanční situaci s troškou černého humoru Wilson.

Snaha obou pánů manažerů se ale velmi rychle vyplatila. Během pár dnů dali díky sbírkám mezi přáteli dohromady peníze pro léčbu na dalších pět měsíců. "Tony je velkou osobností zábavního průmyslu. Oslovili jsme firmy i soukromé osoby. Všichni byli okamžitě připraveni pomoci. Tito lidé nepotřebují žádný dík ani pozornost, chtějí prostě jen pomoci," dodává Elliott Rashman k dosavadnímu vývoji sbírky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY