Nové desky pro 26. týden

24.06.2007 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Stejně jako zemědělci na českých polích i vydavatelství už pořádají hudební žně. Velmi kvalitních novinek se sešlo tentokrát tolik, že je možné do úvodu napsat pouze seznam interpretů - Kelly Clarkson, Beastie Boys, Bat For Lashes, Kelly Rowland, Art Brut, Ryan Adams, The Twang, Sinéad O'Connor, Siobhan Donaghy, The Bravery, Editors a kompilace Amnesty International s covery Johna Lennona.
Pokud se v pondělí 25. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kelly Clarkson - My December (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Kelly Clarkson - My December
Stejně jako Anetě nikdo neodpáře nášivku první české SuperStar, ani z Kelly Clarkson nálepku první American Idol nikdo neztrhne. Po veleúspěšném albu "Breakaway" s řadou singlových hitů, které velmi brzo přesáhly hranice Spojených států, tahle americká zpěvačka nyní přichází s novinkou "My December", kvůli níž se dokonce pohádala se svým vydavatelstvím. Na novince opustila líbivý poprock a rozhodla se toulat po rockové historii, mezi kterou vmísila zvláštní propletenec popu a písničkářství. Svoji zásluhu na celkové změně zvuku má producent David Kahne, spolupracovník Paula McCartneyho a The Bangles. První čtyři písničky si můžete poslechnout na těchto stránkách.


Beastie Boys - The Mix-Up (EMI)
web / myspace / psali jsme

Beastie Boys - The Mix-Up
S novou deskou "The Mix-Up" se po třech letech vrací americká skupina Beastie Boys. Po létech hip hopu, rocku, punku s rapem to vypadá, že tihle tři Newyorčani opět změnili styl. Podle vlastních slov Mikea D se jedná o post-punkové instrumentální album, ale ukázky by spíše více odpovídaly jazzu, přesněji fusion ve stylu Milese Davise či Erika Truffaze. Vedle instrumentální podoby je v plánu i verze s podporou vokalistů. Celé album si už nyní můžete poslechnout na tomto webu.


Ryan Adams - Easy Tiger (Universal)
web / myspace / psali jsme

Ryan Adams - Easy Tiger
O jedno album více ve své diskografii bude mít na svém kontě příští týden i americký zpěvák Ryan Adams, jenž se nedávno vyléčil z drogové závislosti. Novinka s názvem "Easy Tiger" hodně zabíhá do country v kombinaci s rockem a podle prvních kritik se Ryan Adams na této desce přiblížil své dosavadní nejlepší desce, debutu "Heartbreaker". Jsou-li tato slova pravdivá či nikoli, můžete z části posoudit na myspace Ryana Adamse, kde je ke slyšení i duet s Sheryl Crow "Two".


The Twang - Love It When I Feel Like This (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Twang - Love It When I Feel Like This
Indierocková partička fanoušků fotbalu The Twang se na počátku tohoto roku umístila v anketě BBC "Sound Of 2007" na druhém místě hned za Mikou. V případě Miky se tahle anketa rozhodně nesekla a s velkou pravděpodobností to samé bude platit i u The Twang. Z hudby téhle kapely, která na svém debutu "Love It When I Feel Like This" směřuje spíše k britpopu, je nadšený i časopis NME, kde si The Twang vysloužili dokonce už i cenu Phillip Hall Radar Award. První tři písničky plus remix singlu "Either Way" od The Streets jsou ke slyšení na jejich myspace.


Bat For Lashes - Fur And Gold (EMI)
web / myspace / psali jsme

Bat For Lashes - Fur And Gold
Za skupinou Bat For Lashes stojí jediná osoba - britská zpěvačka, skladatelka a multi-instrumentalistka pákistánského původu Natasha Khan. Na koncertech se tahle indierocková kapela, přirovnávaná často k takovým jménům jako Björk, Kate Bush nebo Tori Amos, rozrůstá o další tři členy. Čtyři ukázky z debutové desky "Fur And Gold", která vyšla v Británii již v loňském roce, najdete na myspace kapely.


Sinéad O'Connor - Theology (Panther)
web / myspace / psali jsme

Sinéad O'Connor - Theology
Osmou řadovou desku s názvem "Theology" nachystala i irská rebelka Sinéad O'Connor. Novinka obsahuje dva disky - "London Session" a "Dublin Session". Na obou discích najdete prakticky stejné skladby, akorát v případě "Dublin Session" jsou v akustické podobě a na "London Session" s kapelou. Deska je postavená na autorských skladbách Sinéad O'Connor, mezi které se vloudila i "I Don't Know How To Love Him" z muzikálu "Jesus Christ Superstar". Čtyři ochutnávky z "Theology" jsou ke slyšení na myspace Sinéad O'Connor.


Siobhan Donaghy - Ghosts (EMI)
web / myspace / psali jsme

Siobhan Donaghy - Ghosts
Po Mutye Bueně vydává další ze zakládajících členek a nyní už ex-členek Sugababes své sólové album, ovšem v případě Siobhan Donaghy se nejedná o debut. Album "Ghosts", na kterém spolupracovala s producentem Jamesem Sangerem (Dido, U2 nebo Keane), je v pořadí již druhým. Nosným prvkem novinky je pop, na který se nabalují další styly jako indie, nová vlna, případně lehké náznaky world music. Čtyři ukázky z "Ghosts" si můžete poslechnout na zpěvaččině myspace profilu.


The Bravery - The Sun And The Moon (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Bravery - The Sun And The Moon
Slavný producent Brendan O'Brien, jež má prsty snad ve všem podstatném z amerického rocku posledních několika let včetně desek Velvet Revolver, Korn nebo třeba Stone Temple Pilots, vzal minulý rok pod svá křídla objev předloňského roku - americkou partičku The Bravery, která se stala daleko slavnější ve Velké Británii, než ve Státech. Výsledkem je novinkové indie-rockové album "The Sun And The Moon", jež by mohlo srovnat jazýčky vah popularity na obou březích Atlantiku. Dvě ochutnávky z této desky najdete na myspace kapely.


Editors - An End Has A Start (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Editors - An End Has A Start
Druhá řadovka britského kytarového kvarteta, řazeného kamsi mezi Joy Division, Franz Ferdinand a U2, dostala název "An End Has A Start". Melancholický titul podtrhuje název prvního singlu "Smokers Outside The Hospital Doors", který vyšel v první třetině června, a ukončil tak spekulace o tom, jestli pilotem bude titulní skladba, a započal spekulace o tom, jestli titulní skladba bude druhým singlem. Všech deset skladeb oficiálního releasu (v digitální verzi bude jeden bonus, v Japonsku další) kapela streamuje na svém myspace.


Kelly Rowland - Ms. Kelly (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Kelly Rowland - Ms. Kelly
Dlouhých pět let si museli počkat na novou desku fanoušci Kelly Rowland. Mohli se dočkat už o rok dřív, ale někdejší členka Destiny's Child se po dohodě se svým managementem a vydavatelstvím rozhodla, že desku s původním názvem "My Story" přepracuje. Důvod? Příliš mnoho balad a písniček ve středním tempu. Přepracované album s producentským dohledem Scotta Scorche dostalo název "Ms. Kelly" a najdete na něm třeba i duet se Snoop Doggem. První singl "Like This", ve kterém Kelly Rowland podporuje raperka Eve, je ke slyšení mimo jiné na jejím myspace profilu.


Různí - Make Some Noise: The Campaign To Save Darfur (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Různí - Make Some Noise: The Campaign To Save Darfur
V reakci na teroristické útoky v zaří 2001 darovala vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono nahrávací práva na jeho píseň "Imagine" hnutí za lidská práva Amnesty International. Zpěvačka pak postupně uvolnila práva na další Lennonovy písně, a na kampaň "Imagine" tak nyní navazuje kampaň "Make Some Noise", respektive "Instant Karma". Na kompilaci k akci na podporu Dárfúru se objeví Broukovy covery v podání pestré škály umělců od R.E.M. přes Black Eyed Peas až po The Postal Service. Singlem je pak "Working Class Hero" v podání Green Day.


Art Brut - It’s A Bit Complicated (EMI)
web / myspace / psali jsme

Art Brut - It's A Bit Complicated
Rocková pětice z okolí londýnské metropole zaujala svým debutem "Bang Bang Rock And Roll" natolik, že jej v magazínu Mojo polepili hláškou "Každá generace potřebuje své Art Brut". Tuhle vysoko nasazenou laťku zkusí Eddie Argos & spol. přeskočit dvojkou "It's A Bit Complicated". Albu předcházel v listopadu singl "Nag Nag Nag Nag", následovaný aktuálním "Direct Hit". Ukázky obou spolu s dalšími dvěma kousky z novinky jsou k poslechu na myspace kapely.


Dále vychází:

Behind Enemy Lines - One Nation Under The Iron Fist Of God (Day After Records)
Blondie - Eat To The Beat (EMI)
Bob Marley & The Wailers - Exodus Live At The Rainbow (Universal)
Bob Sinclar - Soundz Of Freedom (Universal)
Basshunter - LOL (Warner Music)
Charles Mingus - Sextet 1964 (EMI)
Collie Buddz - Collie Buddz (Sony BMG)
David Bowie - Glass Spider Tour (EMI)
Deerhunter - Cryptograms (Day After Records)
Generators - Welcome To The End (Maximum Underground)
Ghosts - The World Is Outside (Warner Music)
Indian Summer - Hidden Arithmetic (Day After Records)
Komputer - Synthetik (EMI)
Low - Drums & Guns (Day After Records)
Martin Maxa - Best Of (Universal)
Moonspell - Great Silver Eye (EMI)
Pearl Jam - Live At The George (Warner Music)
Pelican - City Of Echoes (Day After Records)
Různí - Ak nie si moja (Universal)
Různí - Evening (soundtrack) (Universal)
Různí - Ferry Corsten Presents... (Universal)
Různí - Hot Summer Hits 2007 (Universal)
Různí - Lásko voníš deštěm (Universal)
Různí - Největší muzikálové hity (Popron)
Různí - Now Arabia 2007 (EMI)
Různí - Persepolis (Soundtrack) (EMI)
Různí - Roman De Gare (Soundtrack) (EMI)
Různí - Severní vítr (Universal)
Různí - Slunce a voda (Universal)
Sonic Youth - Daydream Nation (Universal)
Steve Vai - Sound Theories Vol. I & II (Sony BMG)
The Cat Empire - Two Shoes (Universal)
The Maccabees - Coulour It In (Universal)
Whiskey Rebels - Create Or Die (Maximum Underground)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY