Ivan Mládek připravil sólovou výběrovku k odpočinku

22.06.2007 08:07 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Ivan Mládek - Ňu, ňu, ňu!
© facebook interpreta
Jeden z nejúspěšnějších českých písničkářů Ivan Mládek se vrací s novým albem. Tentokrát nenahrával s Banjo Bandem nebo Zelenáči, ale sólově.

Repertoár desky "Ňu, ňu, ňu!" Mládek sestavil z šestnácti již vydaných, českému národu dobře známých písní. Nechybí mezi nimi šlágry "Jožin z bažin", "Zlatá Praha", "Linda", "U sila", "Prachovské skály", "Zobali vrabci, zobali," ani "Medvědi nevědí".

Hlavním kritériem pro výběr skladeb prý bylo, aby se text jediné písně nezamýšlel nad vážným tématem. "Věřím, že album 'Ňu, ňu, ňu!' poslouží k rekreačnímu účelu i u nás doma v Česku a předčasně neskončí jako podložka pod horké kafe či kratší nohu u stolu," říká k nahrávce Mládek a připomíná tak svůj původní plán - natočit přirozeně znějící desku pro české krajany žijící v USA a Kanadě, kteří "mají dost svých problémů a rádi si od nich při muzice odpočinou".

Mládek písně nahrál za pomoci guitariana, nástroje, který před časem vynalezl a který dnes vlastní celá řada hudebníků u nás i v zahraničí. Jedná se o jakési propojení funkcí kytary a keyboardu s automatickým akordickým doprovodem. Guitariano má svým vybavením blízko běžným keyboardům nižší až střední cenové třídy - nabízí rejstříky imitující zvuky různých nástrojů a dvou set doprovodů, jež lze ovládat tlačítky a akordy na hmatníku. Nástroj umí bicí, basu i jiné party, umí řídit jejich tempo, zvládá mezihry, přechody, variace, ukončení a podobné funkce.

Album "Ňu, ňu, ňu!" bude pokřtěno 25. června po 18:00 v Restauraci U Šimáčků na pražských Stodůlkách. Kmotrem bude Lubomír Brabec, jako hosté vystoupí kolegové z Mládkovy novácké estrády známí jako Milan Pitkin, Lenka Plačková, Ivo Pešák a Libuna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY