Petr Henych debutuje - instrumentálně

18.06.2007 09:16 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Petr Henych
© JHPublish
Skladatel a kytarista Petr Henych se po mnohaleté práci v týmu rozhodl pro osamělý počin. Jeho sólový debut se jmenuje "Na vlastních rukou" a je instrumentální.

Názvem desky Petr Henych napovídá, že ji nahrával zcela sám za pomoci svého počítače. "Computer jsem si postavil taky sám. Nezbývá než doufat, že si to CD nebudu poslouchat také sám," říká na svých internetových stránkách kytarista skupiny Viléma Čoka ByPass, bývalý člen kapel John Dovanni, Kreyson Ládi Křížka, Delirium, Doctor P.P. či Precedens a hlavní skladatel "Alba" Petra Koláře.

Držitele Anděla za rok 2005 doprovázel Henych i na koncertech, koncem minulého roku ho však opustil. "Bylo nadále nepřijatelné být pod nadvládou Petrovy zastupující agentury a dělat hudbu nesvobodně. Navíc tato agentura nám muzikantům dávala neustále najevo, že my jako kapela jsme tam pro ně, ne oni pro nás. Prostě je jen Petr Kolář, ostatní je nedůležité," řekl Henych ke svému odchodu pro deník Metro.

Na své první sólovce nabízí kytarové a skladatelské vyjádření sebe sama. "Udělal jsem si radost a zahájil další etapu svého muzikantského života. Hodlám tuto odnož mého muzicírování i nadále rozvíjet," tvrdí Henych. Koncertům k desce se nebrání, zatím je však zaměstnán hraním v ByPassu. Až se tak stane, půjde dle jeho slov o akce v malých klubech bez ambic velikého finanční zisku.

Celkově "Na vlastních rukou" obsahuje jedenáct tracků. Prvním singlem z desky je skladba "Retrofenzíva", kterou Henych už dříve věnoval pražskému hudebnímu klubu Retro Music Hall pro potřeby reklamních spotů klubu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY