T-Pain zamíchal pořadím amerického žebříčku

17.05.2007 18:30 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Singly se na vrcholu amerického žebříčku střídají rychleji než kdysi. "Buy U A Drank (Shawty Snappin)" r'n'b zpěváka T-Paina je dalším v řadě. K postupu na vrchol potřeboval tři měsíce. V albovém pořadí se z jedničky poprvé v kariéře raduje Michael Bublé, jehož "Call Me Irresponsible" postoupilo na vrchol v druhém týdnu.
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

T-Pain - Buy U A Drank
© facebook interpreta
Americký singlový žebříček má nové číslo jedna. Vládcem se stává r'n'b zpěvák T-Pain a jeho singl "Buy U A Drank (Shawty Snappin)", když k výstupu na vrchol potřeboval tři měsíce. V písni hostuje také rapper Yung Joc, pro něj i pro T-Paina je to vůbec první číslo jedna v americkém žebříčku. Pro zajímavost, "Buy U A Drank" stejně jako T-Painovo druhé album "Epiphany" vychází na Akonově labelu Konvict Muzik. Maroon 5 spadli s "Makes Me Wonder" na dvojku, na trojku postoupila Avril Lavigne s "Girlfriend". Vzhůru letí další hiphopové singly. Bone Thugs-N-Harmony poskočili s "I Tried" na šestku, v desítce - přesněji na čísle sedm - je poprvé mladý rapper Huey a "Pop, Lock & Drop It". Absolutní novinku ve stovce má 50 Cent, jehož nový singl "Straight To The Bank" startuje na čísle 32. Je to třináctý singl rappera v Top 100 za pět let jeho kariéry a samozřejmě ohlašuje albovou novinku "Curtis". Na chvostu první padesátky debutují i pop-rockeři Lifehouse s novinkou "First Time". Číslo 52 patří nové písni z Timbalandovy producentské továrny - Bobby Valentino a "Anonymous". Rapperka Eva je s "Tamburine" o dvacet příček níže, duet R Kellyho a Ushera "Same Girl" prosákl na internet a patří mu číslo 79. Po delší době se v žebříčku objevuje Ozzy Osbourne vzkazující "I Don't Wanna Stop". Naposledy figuroval v hlavním žebříčku před sedmi lety s "N.I.B." (featuring Primus), tehdy mu patřilo číslo 87, dnes je to o dvě čísla lepší. Na konci stovky ještě nové singly od Nelly Furtado "All Good Things (Come To An End)" (v USA píseň ještě nevyšla) a Beyoncé "Get Me Bodied".

Michael Bublé - Call Me Irresponsible
© facebook interpreta
Do čela albového pořadí se trochu překvapivě vyhoupl Michael Bublé s albem "Call Me Irresponsible". Kanadský zpěvák si v druhém týdnu polepšil o 145 tisíc prodaných kusů a nečekaně za sebou nechal comebackové album Bone Thugs-N-Harmony "Strength & Loyalty". Kapele tak uniklo čtvrté číslo jedna v kariéře, i tak je to ale nejlepší umístění od roku 2000. Třetí je Bobby Valentino, kolekce "Special Occasion" dosáhla na stejné pořadí jako jeho předloňský debut. Ne-Yo klesl z jedničky na čtyřku, pátá je Avril Lavigne. Koncertní album "Streisand: Live In Concert" Barbary Streisand je sedmé a devítka patří Björk a její novince "Volta". Je to vůbec poprvé v její kariéře, co figuruje v americké albové Top 10. Další novinky najdeme až v polovině třetí desítky, kde je posmrtné album Elliota Smithe "New Moon", Travis jsou s "The Boy With No Name" na čísle 58.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY