Web týdne: Leningrad Cowboys

30.08.2000 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Leningrad Cowboys, potrhlí Finové s neskutečnými účesy, se chystají předvést svou šou v naší Matce měst. Navnadit na koncert vás může i návštěva jejich internetové stránky.
www.leningradcowboys.fi
© www.leningradcowboys.fi
To nemá chybu – řekl jsem si již po pár sekundách pobytu na webových stránkách neuvěřitelného hudebního tělesa pod názvem Leningrad Cowboys. Nikdy by mne nenapadlo, že v rubrice Web týdne budeme mít stránky s finskou doménou, ale www.leningradcowboys.fi si to jednoznačně zaslouží. Jestli i koncert bude jako jejich web, mají se diváci na co těšit.

www.leningradcowboys.fi
© www.leningradcowboys.fi
S Leningrad Cowboys jsem měl tu čest zatím jen díky České televizi, jež uvedla všechny tři jejich filmy – "Leningradští kovbojové dobývají Ameriku", "Leningradští kovbojové potkávají Mojžíše" a "Totální balalajková show" (což je záznam koncertu z Helsinek i s Alexandrovci). Ostatně o uvedených filmech (režíroval je Aki Kaurismäki) se na stránkách také dočtete, takže pokud jste tyto filmové skvosty propásli, neváhejte s návštěvou sekce Movies. O deskách, neboť LC jsou především hudební skupina, se pochopitelně dozvíte v části Albums. Jen pro zajímavost: aktuální album "Terzo Mondo" je zde charakterizováno jako "Leningrad Cowboys' Rock'n'Roll-extravaganza" – tedy jestli si pod tím dokážete něco představit. Na webu si můžete počíst o historii skupiny a o jednotlivých členech, zdůrazněny jsou vrcholné okamžiky kariéry LC – to vše s notnou dávkou charakteristického humoru. Nechybí informace o aktuálních koncertech, e-mailové kontakty, elektronické pohlednice a dokonce FAQ, které jsou obzvláště vypečené. Samozřejmě nesmím zapomenout pochválit sličnou grafickou úpravu, jemuž vévodí logo LC.

www.leningradcowboys.fi
© www.leningradcowboys.fi
Ačkoliv nemám rád slovo "kultovní", Leningrad Cowboys se jinak nazvat nedají – kombinují charakteristický vzhled (špičaté účesy a boty, tmavý oblek nebo uniforma plus tmavé brýle), svou bláznivou hudbu i nečekané coververze a točí fantastické road movies. Takže když nejdete na koncert do Archy, navštivte alespoň jejich stránky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY