Nové desky pro 19. týden

06.05.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Příznivci pop-rocku se v pondělí mohou v obchodech vrhnout na novinky velšských Manic Street Preachers, skotských Travis, amerických Fountains Of Wayne nebo tuzemského Jana Kalouska. Fanoušky tanečních parketů potěší kolekce britské dvojky Groove Armada, hiphoppery zase novinka Bone Thugs-N-Harmony. Obdivovatelé avantgardy bude zajímat Islanďanka Björk, milovníci coververzí si přijdou na své díky kompilaci "A Tribute To Joni Mitchell" nebo alba Marka Ronsona.
Pokud se v pondělí 7. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Manic Street Preachers - Send Away The Tigers (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Manic Street Preachers - Send Away The Tigers
Osmou řadovou deskou "Send Away The Tigers" se vracejí na scénu velšští rockeři Manic Street Preachers. Název alba je citátem britského komika Tonyho Hancocka, který "zaháněl tygry a démony", kdykoliv šel na panáka. Skupina z desky uvolnila skladbu "Underdogs" jako poděkování fanouškům - ke stažení ji nabídla na svém webu -, prvním singlem se stal duet s Ninou Persson z Cardigans "Your Love Is Not Enough", jehož ukázku je možné si společně s dalšími třemi ochutnávkami z kolekce poslechnout na myspace kapely.
Groove Armada - Soundboy Rock (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Groove Armada - Soundboy Rock
Ústřední dvojice britského elektronického projektu Groove Armada Andy Cato a Tom Findlay o svém sedmém albu "Soundboy Rock" prohlašuje, že je tím nejlepším, co kdy vytvořila. Závěr si každý může udělat na základě brouzdání myspace profilem kapely. Zde totiž dvojice streamuje nejen dvě verze pilotního singlu "Get Down", ale ve speciálním přehrávači také čtyři další kousky z desky, která bude čítat celkem patnáct položek.
Björk - Volta (Universal)
web / myspace / psali jsme

Björk - Volta
Islandská avantgardní zpěvačka Björk v souvislosti se svým šestým albem "Volta" překvapila své fanoušky informacemi o množství hostů, které si na něj pozvala. Desítku skladeb vokálně, muzikantsky nebo producentsky podpořili napříkad Antony Hagerty z Antony And The Johnsons, Mark Bell z LFO, Afričani Konono N°1 nebo Timbaland. Ten se kromě dalších dvou skladeb z desky podílel na pilotu "Earth Intruders", jehož ukázku společně se třemi dalšími úryvky nabízí Björk na svém myspace profilu.
Různí - A Tribute To Joni Mitchell (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Různí - A Tribute To Joni Mitchell
Jedna z velkých postav amerického folku a písničkářství Joni Mitchell se na albu "A Tribute To Joni Mitchell" dočká pocty od velmi významných hudebníků. Hold jí ve dvanácti jejích skladbách vzdají například jazzoví Brad Mehledau a Cassandra Wilson, její pokračovatelky Sarah McLachlan, k.d.lang a Emmylou Harris, malý génius Prince, činorodý písničkář Sufjan Stevens nebo od hudby Mitchell vzdálená Björk. Poslechnout si ukázky nových verzí všech písniček a srovnat je s těmi originálními je možné na stránkách tohoto projektu. (Tomáš Parkan)


Mark Ronson - Version (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Mark Ronson - Version
Jinou várku coververzí připravil spoluzakladatel labelu Allido Records a producent (například Robbie Williams) Mark Ronson. Po svém předělal hitparádové kousky jako "Toxic" Britney Spears, "Got Put A Smile Upon Your Face" Coldplay, na mušku si vzal i jména jako Kaiser Chiefs, Kasabian, Radiohead nebo Maximo Park. Při tom všem mu pomáhaly vokály Lily Allen, Amy Winehouse nebo Robbieho Williamse. Celou desku streamuje Ronson na myspace.
Jan Kalousek - Náhodou (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Jan Kalousek - Náhodou
Pět let vyplněných cestováním a studiem příznivci Jana Kalouska čekali na novou nahrávku. Deska s názvem "Náhodou" jej opět ukazuje jako autora ryzího kytarového popu s lehkou nostalgií rokenrolu. Jednu skladbu s Janem Kalouskem na albu napsal a nahrál Barry Mason (Tom Jones, Rod Stewart). Ukázky z desky, kterou produkoval Walter Kraft, si můžete poslechnout na Kalouskově webu v sekci Diskografie. (Tomáš Parkan)


Bone Thugs-N-Harmony - Strength & Loyalty (Universal)
web / myspace / psali jsme

Bone Thugs-N-Harmony - Strength & Loyalty
Jedna z nejprodávanějších hiphopových skupina všech dob Bone Thugs-N-Harmony se po bezmála pěti letech vrací s novinkou "Strength & Loyalty". Ke spolupráci na ní si přizvali celou řadu hostů, mezi nimiž nechybí Mariah Carey, The Game, will.i.am nebo Akon. Sedmnáctiskladbovou koleci propaguje singl, na němž se podílel právě Akon. Nese název "I Tried" a rappeři jej nabízejí k poslechu na svém myspace profilu.
Travis - The Boy With No Name (SonyBMG)
web / myspace / psali jsme

Travis - The Boy With No Name
Tři roky trvalo skupině Travis než se "vzpamatovala" z relativně neúspěšné desky "12 Memories". Ovšem jejich singly "Why Does It Always Rain On Me?" z druhého alba "The Man Who" a především "Sing" či "Flowers In The Window" z třetí desky "The Invisible Band" jim zajistily slušný dav věrných fanoušků, kteří se nyní dočkali novinky "The Boy With No Name". Ta se dle kolegy Böhma vrací zpět ke dvěma nejslavnějším a zároveň nejlepším deskám. O pravdivosti tohoto tvrzení se každý může přesvědčit na jejich profilu myspace, kde je celá deska ke slyšení. (Tomáš Parkan)
Fountains Of Wayne - Traffic And Weather (EMI)
web / myspace / psali jsme

Fountains Of Wayne - Traffic And Weather
Soundtrack ke snímku "Music And Lyrics" je jedním z posledních výrazných počinů baskytaristy americké powerpop-rockové kapely Fountains Of Wayne Adama Schlesingera. Skupina nyní vydává svou čtvrtou desku nazvanou "Traffic And Weather". Umístila na ni čtrnáct kousků (pro Japonce přihodila ještě bonusovou skladbu) včetně prvních dvou singlů "Someone To Love" a "'92 Subaru". Druhý jmenovaný si fanoušci můžou poslechnout díky streamu na myspace skupiny.
Dále vychází:

Acoustic Alchemy - This Way (EMI)
Alan Parsons Project - Tales Of Mystery And... (Universal)
B.B.King - Mr. Blues (Universal)
Barbra Streisand - Live In Concert 2006 (Sony BMG)
Beverley Knight - Music City Soul (EMI)
James - Fresh As A Daisy: The Video DVD (Universal)
Jan Vogler - My Tunes (Sony BMG)
Karl Jenkins - River Queen (soundtrack) (EMI)
Karol Kučera & Exit 40 - Ochránim ťa pred zlým dňom (Universal)
Paula Abdul - Straight Up! The Best Of (EMI)
Různí - Hip Hop The Collection (Universal)
Total Chaos - Freedom Kills (Maximum Underground)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY