Poslechněte si 'Seduce This Nation' od Secret 9 Beat

30.04.2007 18:00 - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Secret 9 Beat - Seduce This Nation (aka.Radio)
© facebook interpreta
V době, kdy se čím dál víc ví o pofidérních spolcích typu Sunflower Caravan (kteří nejednoho okouzlili svojí verzí navoněné oldschool psychedelie), vydává svůj první singl parta Secret 9 Beat. Ta na rozdíl od slunečnicového karavanu přichází s něčím opravdovým, s něčím, co stojí za pozornost. Vydání singlu se v jejich případě rovná pověšení prvních tří oficiálních skladeb na stále navštěvovanější a o přátelství žádanější myspace profil. Všechny by se měly objevit na debutové desce chystané na letošní rok. Píseň "Radio" už sice byla na kompilaci "Autumn Harvest", ale teď, když se dostává ven oficiálně, dostala částečně změněný zvuk i název. Finální verzi kapela pojmenovala "Seduce This Nation (aka Radio)".

Secrets s ní nabízejí baladu, kde hlavní roli hrají melancholie, slzy a vazby na Leonarda Cohena. Další dvě písně jsou však úplně jinde, co se hlasitosti, křiku a důrazných emocích týče. Teprve ty partu kolem Toma Komárka popisují v její podstatě - je tu rock'n'roll vycházející z dob New York Dolls nebo Stooges, jsou tu vlivy The Velvet Underground, Sonic Youth, The Cramps, The Birthday Party nebo Primal Scream. Funguje to ale hodně svébytně a na rozdíl od jiných nepůsobí skupina revivalovým dojmem. Samotná parta svůj zvuk popisuje jako "Rebellious Ultra Sonic Sound!"

Tvůrčí tandem Secret 9 Beat je tvořen Tomem Komárkem (vokály, kytara) a Lukášem Vaňkem (kytara), které zezadu doplňují Marko Žižka (basa) a Zdeněk Bělohlávek (bicí). Pokud na závěr chcete nějaká doporučení, vězte, že v nedávné minulosti kapela na koncertech podporovala například formaci Moimir Papalescu & The Nihilists či hrdiny berlínské scény Warren Suicide. Skladbu "Seduce This Nation (aka Radio)" a další písně si můžete poslechnout nebo stáhnout zde. Věřte, že to není ztráta času.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY