Nové desky pro 15. týden

08.04.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů kromě dalších alba české rockové skupiny Gaia Mesiah nebo písničkářů Jamese Harriese a Tomiho Swicka. Novou desku nachystala také písničkářka Laura Veirs a folk-rockeři Bright Eyes. Mezi novinkami najdete také 2CD výběr melodií z českých filmů.
Pokud se v pondělí 9. dubna (či tentokrát spíše až v úterý) vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

Gaia Mesiah - Alpha Female (Universal)
web / myspace / psali jsme

Gaia Mesiah - Alpha Female
Druhé album pražské rockové čtveřice Gaia Mesiah odvážně slibuje být tou nejlepší nahrávkou, co v Česku kdy vznikla. Alespoň to tvrdí producent desky Jaz Coleman (Killing Joke, producent "Proměn" Čechomoru). Kapela sama musicserveru prozradila, že "Alpha Female" bude rozhodně energičtější a melodičtější než debut "Ocean". Pilotním singlem měla být původně titulní skladba, nakonec ale desku propaguje píseň "I'm The Boss Of Me".
James Harries - Days Like These (Dekkor Records)
web / myspace / psali jsme

James Harries - Days Like These
Novinka v Česku takřka domestikovaného písničkáře Jamese Harriese "Days Like These" navazuje na úspěch tři roky staré kolekce "The Straight Street Session". Deska obsahuje třináct skladeb, které Harries propaguje na turné, v rámci něhož zavítal první jarní dny i do Česka. Album zde nemá distributora, a tak jsou Harriesovy koncerty prozatím jediným místem, kde si Češi mohou "Days Like These" obstarat.
Tomi Swick - Stalled Out In The Doorway (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Tomi Swick - Stalled Out In The Doorway
Kanadský rock'n'rollový trubadúr Tomi Swick uvádí jako množinu hudby, která jej ovlivnila, záběr vymezený čtyřúhelníkem James Taylor, Jeff Buckley, Radiohead a Beatles. Jeho vlastní tvůrčí činnost vyústila v debut "Stalled Out In The Doorway". Dvanáctiskladbová nahrávka v březnu získala ocenění JUNO Award v kategorii Nový umělec roku. Čtyři skladby z ní umístil Swick na svoji myspace.


Bright Eyes - Cassadaga (Universal)
web / myspace / psali jsme

Bright Eyes - Cassadaga
Sedmá řadová deska nebraské folk-rockové kapely Bright Eyes dostala své jméno po jednom floridském městě, v němž žije komunita následovníků spiritualismu. Během loňského roku nahrála skupina téměř třicet písní, na album "Cassadaga" vybrala nakonec třináctku z nich. Jako pilotní singl vyšla počátkem března skladba "Four Winds". Tu společně s další písní z desky najdou fanoušci na myspace.


Laura Veirs - Saltbreakers (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Laura Veirs - Saltbreakers
Oregonská písničkářka Laura Veirs nachystala na duben svou šestou studiovou nahrávku. Ta dostala název "Saltbreakers" a obsahuje celkem třináct skladeb. O tři z nich se Veirs, kterou k psaní písní inspirovalo časté trampování v dětství, podělila skrz internet. Na webu je ke zhlédnutí videoklip k singlu "Cast A Hook In Me", další dvě skladby z nového alba - "Pink Light" a "Don't Loose Yourself" - jsou k poslechu na jejím myspace profilu.


Různí - Hity z českých filmů a pohádek 1+2 (Popron Music)
web / myspace / psali jsme

Různí - Hity z českých filmů a pohádek 1+2
Dvojice cédéček nazvaná "Hity z českých filmů a pohádek" nabízí v součtu čtyřicet pět melodií, které doprovázely pohyblivé obrázky v historii české kinematografie. "Rozvíjej se poupátko" z "Pyšné princezny", "Což takhle dát si špenát" ze stejnojmenné komedie jsou jen jedny z nejznámějších. Výběr ale také pokrývá snímky jako "Báječná show", "Slunce, seno, jahody", "Pelíšky" nebo "Perníková věž".


Dále vychází:

Corries - Traditions (EMI)
Hollies - Finest (EMI)
Cheyenne - Mi Tiempo (Sony BMG)
Jeff Lorber - He Had A Hat (EMI)
Kronos Quartet - Gorecki: String Quartet No. 3 (... Songs Are Sung) (Warner Music)
Různí - 300 (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Dance Mania 1 a 2 (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY