Hvězdy v čele s Johnem Lennonem pomohou Dárfúru

30.03.2007 17:16 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Různí - Instant Karma - The Campaign To Save Darfur
© facebook interpreta
Organizace Amnesty International sezvala do nahrávacího studia přední světové hudebníky, aby společnými silami nahráli charitativní album pro Dárfúr. Výsledkem je kompilace poskládaná z coververzí písní Johna Lennona "Instant Karma - The Campaign To Save Darfur", která se dostane na pulty prodejen 12. června.

Západosúdánská provincie Dárfúr se stala dějištěm jedné z nejkrvavějších humanitárních katastrof. Už čtyři roky jí zmítá etnický konflikt mezi arabskými kočovníky Džandžavíd a černošskými rebely, který se vážně dotýká hlavně nevinných obyvatel provincie, jichž bylo vyhnáno nebo zbaveno domova přes dva a půl miliónu. Rostoucí bída a epidemie smrtelných onemocnění jsou jen některými tragédiemi, které oblast zmítanou násilím postihly. Projekt má nejen pomoci výtěžkem z prodeje nahrávky, ale též upozornit na laxní přístup mimoafrických politiků k tomuto problému.

Tracklist alba "Instant Karma - The Campaign To Save Darfur" by měl vypadat takto: R.E.M. - #9 Dream, Green Day - Working Class Hero, Snow Patrol - Isolation, Regina Spektor - Real Love, Corrine Bailey Rae - I'm Loosing You, Maroon 5 - Happy Xmas (War Is Over), Black Eyed Peas - Power To The People, Jack Johnson - Imagine, Wille Nelson - Imagine, Christina Agulera - Mother, Youssou N'Dour - Jealous Guy, The Cure - Love, Ozzy Osbourne - How, Postal Service - Grow Old With Me. Na desce by měli zaznít také U2, A-ha, nebo Billy Talent.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY