ZZ Top zahalí svými vousy Liberec

01.03.2007 09:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

ZZ Top N
© facebook interpreta
ZZ Top vyrážejí opět na turné a na seznamu jejich evropských zastávek nechybí ani Česká republika. Tři svérázní sympaťáci se představí 18. června v liberecké Tipsport Aréně. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketpro ode dneška v ceně 795-1000 Kč.

Nejeden texaský hombre byl od padesátých a šedesátých let odkojen novými bluesovými a rock'n'rollovými stanicemi. Třem z nich tato muzika učarovala natolik, že se pod jejím vlivem chopili v El Pasu strunných nástrojů a paliček. Baskytarista a zpěvák Dusty Hill, kytarista a zpěvák Billy Gibbons a bubeník Frank Beard se pojmenovali ZZ Top podle značky cigaretových papírků. Trojice spolu poprvé jamovala 10. února 1970 a ještě téhož roku vydala debutové elpíčko "ZZ Top's First Album".

V roce 1999 ZZ Top vydali cédéčko "XXX", kterým oslavili třicet let od svého založení. Dlouhé čtyři roky čekali fanoušci na album "Mezcalero", které nabízí šestnáct skladeb v klasickém hudebním pojetí kapely, ovšem jak název napovídá, najdeme zde i mexické vlivy. Ve stejném roce přispěli na soundtrack k filmu "From Dusk Till Dawn" skvělou záležitostí "She Is Killing Me".

ZZ Top se v České republice představili 23. října 2002, kdy nadchli zcela vyprodanou brněnskou halu Rondo. Nyní se po pěti letech vracejí, aby připomněli českým fanouškům zásadní hity své kariéry. Stane se tak 18. června v liberecké Tipsport Aréně, o den později se pak kapela představí v Bratislavě.

Další info na zztop.com a interkoncerts.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY