Nové desky pro 9. týden

25.02.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů alba britských rockerů Kaiser Chiefs, projektu Jamese Murphyho LCD Soundsystem, finské crossoverové skupiny Waltari, českých rokerů Nil, německé zpěvačky Sandry, veselých punkerů ze Slovenska Horkýže slíže nebo německých kluků z Tokio Hotel.
Pokud se v pondělí 26. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob (Universal)
web / myspace / psali jsme

Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob
Po obrovském úspěchu debutového alba "Employment", jehož se prodalo přes tři milony kusů, příchází britská rocková formace Kaiser Chiefs s dvojkou "Yours Truly, Angry Mob". Z dvaadvaceti nahraných písní na ni pánové vybrali třináct. Ukázku pilotního singlu "Ruby", nové písně "Highroyds" a dvou starších skladeb nabízí skupina na svém myspace.com.


LCD Soundsystem - Sound Of Silver (EMI)
web / myspace / psali jsme

LCD Soundsystem - Sound Of Silver
Zřejmě kvůli předčasnému úniku na internet zařadilo vydavatelství vydání druhé desky projektu Jamese Murphyho LCD Soundsystem s názvem "Sound Of Silver" na termín tři týdny předcházející tomu původnímu. Nahrávku natáčel Murphy společně s Nancy Whang, Patem Mahoneyem a Tylerem Popem na jedné odlehlé farmě nedaleko New Yorku. Album předznamenává singl "North American Scum", který LCD Soundsystem umístili i na svůj myspace, celé album je možné si poslechnout na webu projektu v sekci Audio.


Waltari - Release Date (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Waltari - Release Date
Album se vtipným názvem "Release Date" vydává finská crossoverová skupina Waltari, která je pověstná tvůrčím přetlakem. Novinka navazuje na poslední řadovou desku "Blood Sample", jen je podle kolegy Tenkráta "o něco hůře uchopitelná". Jak to recenzent myslel, si můžete domyslet po poslechu dvou skladeb, které kapela nabízí na myspace.



Nil - The River Spring (Indies Scope)
web / myspace / psali jsme

Nil - The River Spring
První oficiální album rockové kapely Nil z České Třebové dostalo název "The River Spring". Skupina podle svých slov hraje to, čím je ovlivněna, a to jsou kapely jako Pearl Jam nebo Incubus, liší se ženským vokálem Hany Kosnovské. Debut Nilu produkoval Petr Slezák ve studiu Citrón a celkem dvě písně z něj je možné si poslechnout na myspace skupiny. (Album vyšlo 23. února.)


Sandra - The Art Of Love (EMI)
web / myspace / psali jsme

Sandra - The Art Of Love
Comeback německé zpěvačky Sandry ohlásil kromě bestofky i singl "The Way I Am". Ten předznamenal nové album "The Art Of Love", na kterém kromě původních písní (včetně duetu s DJ Bobem "Love Is The Price") najdete také coververze Sinéad O'Connor nebo The Hooters. Pilotní singl je ke slyšení na Sandřině myspace.



Horkýže slíže - Ukáž tu tvoju ZOO (EMI)
web / myspace / psali jsme

Horkýže slíže - Ukáž tú tvoju ZOO
Veselé punkové kvarteto z Nitry Horkýže slíže už existuje patnáct let. K narozeninám si kapela dala nejen sérii koncertů ve Spojených státech, Británii a Irsku, ale i další album. To dostalo název "Ukáž tu tvoju ZOO" a předznamenává ho singl "Silný refrén", ke kterému Horkýže slíže natočili i videoklip.



Tokio Hotel - Zimmer 483 (Universal)
web / myspace / psali jsme

Tokio Hotel - Zimmer 483
Druhé album "Zimmer 483" německé dětské skupiny Tokio Hotel slibuje podle informací vydavatelství "opět rockové pecky s německými texty." Album propaguje singl "Übers Ende der Welt", jehož ukázku kapela kolem androgynní postavičky Billa nabízí k poslechu i na svém myspace. V rámci turné, které Tokio Hotel k novince pojedou, vystoupí začátkem dubna i v Česku, a to hned dvakrát.


Dále vychází:

Bosso Fabrizio - You've Changed (EMI)
Busdriver - Road Kill Overcoat (Maximum Underground)
D Irie - Live dabei (Warner Music)
Indigo Girls - Despite Our Differences (EMI)
Johnny Cash - Legend Of Johnny Cash 2 (Universal)
Lemar - The Truth About Love (Sony BMG)
Lucinda Williams - West (Universal)
Mendeed - The Dead Live By Love (Warner Music)
Metropolis - Voodoo (EMI)
Nina Simone - Remixed & Reimagined (Sony BMG)
Nine Inch Nails - Beside You In Time DVD (Universal)
Patrick Wolf - The Magic Position (Universal)
Pete Murray - What Would Steve Do? (Sony BMG)
Rage - Full Moon In St. Petersburg (Warner Music)
Různí - Future Sound Of Tokyo (Maximum Underground)
Různí - We All Love Ennio Morricone (Sony BMG)
Silje Nergaard - Darkness Out Of Blue (Universal)
The Used - Berth (Warner Music)
UKG - UKG (Underground Kidz) (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY