Člověk v tísni hledá mladé talenty hip hopu

23.02.2007 07:38 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

PeaceXchange N
© Človék v tísni
Nadace Člověk v tísni participuje na mezinárodním projektu PeaceXchange, který má za cíl seznámit mladé lidi z evropských zemí s možnostmi mírového řešení konfliktních situací. Letos se o to bude snažit prostřednictvím série hudebních workshopů a hiphopové soutěže pro mladé.

"Hip hop nabízí daleko víc než jen gangsta texty a macho chování. Špičkoví umělci ukazují už řadu let, že každý mladý člověk může rapem vyjádřit daleko víc," stojí v úvodu oficiálního prohlášení k soutěži, která po uzávěrce vyhodnotí nejlepší české, německé, polské a rakouské hiphopové nahrávky na téma tolerance, respekt nebo nenásilí, rapované v rodném či anglickém jazyce. České tracky budou hodnotit členové PSH a zástupci Člověka v tísni, kteří jednoho z tuzemských interpretů pošlou na zářijový týdenní pobyt v Berlíně, kde se setká s vítězi německého, polského a rakouského kola. S nimi pak vystoupí na společném koncertu před početným publikem a v profesionálním studiu bude moci natočit vlastní desku. Vítězné skladby se navíc objeví na speciálním vinylu.

Adresa pro zasílání CD je: Člověk v tísni - Martina Hurdová, Sokolská 18, 120 00 Praha 2, uzávěrka byla stanovena na 30. září. Soutěž je otevřena všem interpretům mezi patnácti a dvaceti lety, kromě profesionálních, tedy hudbou živících se umělců.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY